Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een nieuw creatief atelier in Wippolder en je kunt er véél gave dingen maken

Door Rosa Smit 31 juli 2020

Vanaf volgende week is er in de Van Oldenbarneveltstraat in de Wippolder een plek bij waar je niet alleen hele toffe spullen kunt kopen, maar waar je ook zelf je innerlijke artiest kunt ontdekken. Raymond Bosch begon hier een nieuwe zaak, zijn creatief atelier met workshops en de verkoop van gecreëerde spullen. Als kunstenaar is hij bezig met ‘upcycling’ en probeert hij elke dag opnieuw te inspireren en geïnspireerd te raken. ”Hier is vrijwel alles mogelijk.”

Nog maar een paar dagen oud, maar de winkel van Raymond staat al vol met bijzondere kunstwerken en ‘geupcyclede’ gebruiksobjecten.”Upcycling lijkt een beetje op recycling, alleen is het dat met spullen die niet zijn weggegooid”, vertelt Raymond. ”Spullen waarvan je niet meer wist wat je ermee moest of waarmee je gewoon iets nieuws wil, geef ik een nieuwe boost. Ik denk bij veel voorwerpen: laten we er weer iets gaafs van maken.” Als je om je heen kijkt zie je bijvoorbeeld oude koektrommels die omgetoverd zijn tot klok, een kast met een gave bewerkingen, en sieraden gemaakt van hars.

‘Laten zien hoe waardevol iets unieks is’

Raymond wil met zijn atelier mensen weer de waarde van kunst laten inzien. ”Ik richt me bijvoorbeeld op woonaccesoires. Je zou naar een woonboulevard kunnen gaan en iets kopen waarvan er nog honderden dezelfde van zijn, maar ik wil juist laten zien hoe waardevol het is om iets unieks te hebben.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Upcycling: van koektrommel naar klok
Upcycling: van koektrommel naar klok

Workshops

Deze nieuwe plek is een aanrader als je nog op zoek bent naar een origineel cadeau, maar ook als je zelf een keer een idee wil uitwerken. Raymond organiseert hier workshops en laat je helemaal vrij in wat je wil maken. ”Dat is juist het leuke: ik laat me inspireren door andere kunstenaars en ook door de mensen die bij mij een workshop komen volgen of iets willen maken. Alles is hier mogelijk.” Raymond zal ook soms andere kunstenaars uitnodigen om een workshop te geven. ”Er is altijd iets nieuws te leren en te ontdekken.”

De winkel van Raymond zal er waarschijnlijk wekelijks weer anders uitzien. Naast zijn eigen werk, stelt hij ook het werk van anderen tentoon voor verkoop. Hiervoor had hij zijn atelier in Rijswijk. Daar zat hij een jaar, maar vanwege de coronacrisis wilde hij op zoek naar een plek met meer zichtbaarheid. ”Die plek was alleen veel groter. Met al mijn ideeën kan het nog wel eens druk gaan worden hier. Maar de anderhalve meter afstand kan ik gelukkig net aanhouden.”

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Upcycling: Dit kastje was eerst donkergrijs
Zelfgemaakte sieraden door Raymond
Workshop met epoxyverf
Epoxy
Handgemaakte schaaltjes
Acryl sieraden door Raymond

Kopje koffie

Raymond staat open voor allerlei nieuwe samenwerkingen met amateur-kunstenaars. ”Het werk wat hier komt te hangen hoeven geen Van Goghs te zijn. Ik wil vooral mensen weer laten genieten van kunst en het maken. Ik wil de Delftenaren laten zien hoe ontspannend het is. Hoe ze hun creativiteit leren te gebruiken. En daarbij is het gewoon heel leuk om hier met elkaar een kopje koffie te drinken, alleen daarvoor wil ik iedereen welkom heten!”

De deelscooters van Felyx én GO Sharing komen naar Delft

Binnenkort rijden er elektrische deelscooters door en rondom Delft. Er komen niet één, maar twee bed...

Miauw! Binnenkort kun je 70 minuten lang kattenfilmpjes kijken Filmhuis Lumen

Gek op katten en kattenfilmpjes? Dan hebben we héél goed nieuws voor je: je kunt je favoriete grappi...

Hier in Delft is een nieuwe natuurspeeltuin (met ministrandje) geopend

Sinds vorige week heeft de wijk Vrijenban er een prachtige nieuwe speeltuin bij. Op de Wilgenlaan is...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.