Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een jeu de boules foodhal geopend in Delft: ‘Het is één grote speeltuin’

Door Ilse Zoutewelle 6 december 2019

Tegenover het gebouw van Duwo (op de Kanaalweg rechtsaf) is zaterdag iets nieuws geopend: Mooie Boules, een jeu de boules foodhal. Je kunt hier – lekker oubollig – jeu de boulen en intussen borrelen. Wij namen een kijkje bij de nieuwste aanwinst van Delft.

Bij jeu de boules denk je aan kneuterig, maar gezellig. Dat gevoel is helemaal doorgevoerd bij Mooie Boules. Op verschillende plekken in de ruimte vind je ‘huiskamertjes’ met gezellige leunstoelen en lampen die je oma ook heeft. Aan de muren hangen geborduurde schilderijtjes. In het midden van de hal is een grote trap naar boven. Daar zijn nog meer grindbanen, een karaokeroom en twee sjoelbakken. “We hebben alles voor een gezellig avondje met je vrienden”, vertelt oprichter Rogier. “Het is één grote speeltuin.”

Leuk uitje met vrienden

Een avondje jeu de boulen is perfect voor een uitje met vrienden: je kunt met maximaal acht mensen op een baan. Is je gezelschap groter? Dan kun je twee of zelfs drie banen naast elkaar afhuren. Een baan huren kost – zeker met een grote groep – niet de wereld: voor drie kwartier ben je €12,50 kwijt. Zorg wel dat vooraf online een baan reserveert, anders kan het zomaar zijn dat alles vol zit.

Foto: Fenna van Surkum

Dit is er te eten

Voor of na het jeu de boulen kun je snacks en hoofdgerechten bestellen bij twee counters. “We hebben zes keukenconcepten. Denk daarbij aan Indisch, streetfood en barbecue. Zo maken de Delftse Smoke Masters heerlijke ribs en gehaktballen op de barbecue. Daarnaast heeft topchef Ron Blaauw verschillende menu’s ontwikkeld, waaronder een Indische rijsttafel en streetfoodgerechtjes.” Als je eten klaar is, krijg je een SMS en kun je het komen ophalen. “Op deze manier kunnen we topkwaliteit bieden voor een lage prijs”, legt Rogier uit. “Een bord nacho’s kost bijvoorbeeld €6,- en voor een flinke portie ribs ben je €12,50 kwijt.” Kom je met een groep? Dan kun je kiezen uit diverse menu’s en krijg je wel bediening aan tafel.

‘Hier komt van alles’

Mooie Boules is nu een week open, maar het is nu al superdruk. “De banen zijn voor komende zaterdagavond al helemaal volgeboekt”, vertelt Rogier. “Het grappige is dat hier van alles komt, er is geen pijl op te trekken. Vorige week was er een groep studenten met hun vaders maar er zijn ook ouderen die echt komen voor het spel. Als je hierheen komt, laat je je ego thuis en ga je gewoon lekker boulen.”

Bekijk hieronder hoe Mooie Boules eruit ziet:

Foto: Fenna van Surkum
De karaoke room

Lees ook:

I Change Delft heeft een tof terrein geopend in de Spoorzone

Op de hoek van de Irene Boulevard en Nieuwe Gracht werd de laatste maanden hard geklust. Niet aan éé...

Binnenkort eet je Belgische wafels bij dit nieuwe zaakje op de Markt


Meer over Mooie Boules Delft ontdekken?

Mooie Boules Delft cafés

Professor Schermerhornstraat 4, Delft

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.