Hier wil je eten: er is een couscousbar geopend in Delft

Door Ilse Zoutewelle 18 oktober 2018

Soms opent er een nieuw restaurant in Delft dat we éven niet in de smiezen hadden. Couscousbar is er eentje uit deze categorie. Sinds 1 september vind je dit toffe Marokkaanse restaurant in het nieuwe foodcourt aan de TU Delft. En geloof ons: hier wil je beslist eens heen.

couscousbar delftWaarschijnlijk dacht je bij Couscousbar meteen aan couscoussalade. Maar niets is minder waar: je kunt hier terecht voor allemaal fijne stoofgerechtjes. Samira is de oprichter van Couscousbar en legt het concept uit. “Ik wilde al een langere tijd iets openen dat zich richt op één product. Vanuit mijn Marokkaanse achtergrond was couscous een logische keuze: het is een fantastisch product.” Chef Nadia Zerouali (o.a. bekend van 24Kitchen) wilde wel mede-eigenaar worden van het restaurant en samen ontwikkelden ze een menu.

couscousbar delft
Foto: @couscousbarnederland via Instagram

Het menu

Dat werkt als volgt: “Je kunt bij ons zelf je couscous samenstellen in drie stappen. Het begint met de couscous. Je kunt kiezen uit klassiek-, volkoren-, of parelcouscous. Als je geen gluten eet, hebben we quinoa. Vervolgens komen daar groenten op, zoals de klassieke Marokkaanse zeven groenten met witte kool, tomaat, wortel, courgette, meiknolletjes, knolselderij en koolrabi. Daarna kun je kiezen voor verschillende soorten vlees als pulled lamsvlees, of je kiest voor gestoofde kikkererwten. Daar gaat – als je wilt – nog een topping op met bijvoorbeeld gekarameliseerde uien en rozijnen.” Vind je dat maar ingewikkeld? Dan kun je ook gaan voor een kant-en-klaar gerechtje.

Typisch Marokkaans

Als je de couscous van Couscousbar eenmaal hebt geproefd, zal het je opvallen dat dit héél anders smaakt dan de variant uit de supermarkt. “We maken de couscous zelf en stomen het gaar. Hierdoor neemt de couscous de smaak van de bouillon veel meer op. Daarnaast werken we natuurlijk met héél veel verschillende kruiden. Verder combineren we vaak zoet met hartig: denk aan pulled lam met pruimen en kikkererwten met gekarameliseerde ui met rozijnen. Dat is typisch Marokkaans.”

Bij Couscousbar kun je ook terecht voor een kom soep. Foto: @couscousbarnederland via Instagram

Elke dag vers

Bij Couscousbar wordt het eten dagelijks vers bereid. “We hebben ook een vestiging in Amsterdam en daar wordt het eten klaargemaakt door Marokkaanse mama’s. Op die manier bieden we hen ook een werkplek. Hier hebben we een papa in de keuken staan.”

Kinderen zijn er gek op

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, trouwens. Voor €6,50 heb je al een maaltijd mét een drankje erbij. “In Amsterdam komen er ook veel ouders bij ons eten halen: kinderen zijn gek op de zachte, toegankelijke smaken.”

 

Hier vind je Couscousbar

En o ja: was je ons even kwijt bij ‘foodcourt’? Dat kan. Je vindt dit nieuwe complex schuin tegenover de hoofdingang van de aula van de TU Delft, achter de faculteit 3ME. Hier is het:


Meer over Couscousbar Delft ontdekken?

Couscousbar Delft lunch

Nu gesloten11:00 - 19:00

Mekelweg 5, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.