Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een barbershop geopend in Delft: ‘mannen moeten hier kunnen zeiken over hun relatie’

Door Ilse Zoutewelle 5 december 2017

12blck heeft zaterdag 2 december een zaak geopend aan de Rotterdamseweg! Denk je nu, dat ken ik ergens van? Dat kan kloppen, want barbier Rick heeft de afgelopen anderhalf jaar elke vrijdag bij Ray Brandstore geknipt en geschoren. “Ik vond het tijd voor de volgende stap.”

Elke vrijdag was het volle bak bij Ray Brandstore, dus dacht Rick acht maanden geleden: ‘ik moet een eigen pandje gaan zoeken!’ Dat werd Rotterdamseweg 12. “Net buiten het centrum, maar wel met veel verkeer. Ik wilde dit graag omdat ik tot ’s avonds laat open ben. Als je dan in de binnenstad zit, is de stad zo leeg.” Toen Rick eenmaal de sleutel in handen kreeg, was het klussen geblazen. “We hebben alles eruit gehaald op de vloer en het plafond na. De hele zaak is zwart met wit geschilderd, lekker mannelijk.”

no hands barberZeiken over je relatie

Vanaf zaterdag kunnen mannen terecht bij de barbershop. Maar waarom knipt hij eigenlijk geen vrouwen? “Ik heb absoluut geen zin om te gaan kleuren en vrouwen te knippen. Bovendien verandert de sfeer in een groep mannen meteen zodra er een vrouw in de buurt is. Ik wil gewoon een plek zijn waar mannen lekker kunnen zeiken over hun relatie, zonder dat er weer een vrouw bij is die het doorvertelt aan hun vriendin.”

Mannenwellness

Daarnaast vindt Rick het ook gewoon heel erg leuk om barbier te zijn. “Natuurlijk kunnen mannen hier gewoon terecht voor een knipbeurt, maar ik scheer ze ook. Dat is echt mannenwellness: je hebt even drie kwartier voor jezelf waarin je warme doeken om je heen krijgt en met een open mes wordt geschoren. Die combinatie vind ik erg leuk.”


Meer over 12blck ontdekken?

12blck kappers

Gesloten12:00 - 22:00

Rotterdamseweg 12, Delft

Bekijk meer:kappers
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.