Dit komt er in het pand van de Kringloopwinkel op de Beestenmarkt

Door Ilse Zoutewelle 22 maart 2019

De Kringloopwinkel op de Beestenmarkt heeft nog maar net zijn hielen gelicht, of de volgende ondernemer staat alweer te trappelen om iets nieuws te openen. Ron en Nathalie van WijnbarRon gaan hier een Frans georiënteerde brasserie openen.

“Ron en ik zeggen al jaren tegen elkaar: als we de kans krijgen om uit te breiden, openen we een eigen restaurant”, vertelt Nathalie. “Toen de Kringloopwinkel wegging, kregen we die. De wijnbar zit tenslotte pal naast de kringloop.”

Dit is het concept

Wat Nathalie en Ron gaan doen? “We gaan hier een authentieke Franse bistro en brasserie openen. Denk aan marmeren tafels, echte bistrostoeltjes en cognacleren banken. Op het menu komen klassiekers als steak tartare, escargots en zalm met toast. We gaan echt terug naar de basis van de Franse keuken, zonder al teveel toeters en bellen. Bij je Franse kippetje krijg je gewoon salade en frietjes zonder bij te betalen, dat soort werk. Uiteraard krijgt de brasserie een goede wijnkaart zoals je van Ron gewend bent. Qua prijs-kwaliteit blijven we wel toegankelijk, dat vinden we heel belangrijk.”

Dit gebeurt er met WijnbarRon

Maar hoe zit het dan met WijnbarRon, gaat die weg? “De wijnbar blijft. We gaan het ‘boekenwinkeltje’ van de Kringloopwinkel bij het café trekken, zodat die wat groter wordt. Het andere gedeelte van het pand wordt de brasserie. Tussen deze twee delen in komt de keuken te staan om alles te verbinden.” Dit betekent ook dat je om 11 uur ’s avonds nog een wijntje kunt komen drinken. “We gaan zeven dagen per week open. Doordeweeks tot 00.00 uur, in het weekend tot 02.00 uur.” We moeten nog wel even geduld hebben voor we terecht kunnen voor een lunch of diner bij de nieuwe brasserie: de zaak gaat begin juni open.

Lees ook:

kringloopwinkel beestenmarkt

Huh: De Kringloopwinkel op de Beestenmarkt is ineens leeg

Wie afgelopen weekend over de Beestenmarkt is gelopen, is het vast opgevallen: het pand van de Kring...

Meer over WijnbarRon Delft ontdekken?

WijnbarRon Delft wijnbars

Vandaag gesloten

Beestenmarkt 23, Delft

Bekijk meer:wijnbars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.