Dit komt er binnenkort in het pand van Beef & More op het Doelenplein

Door Ilse Zoutewelle 14 februari 2019

De afgelopen tien jaar hebben Kim Verhoeff (juist, dochter van) en Hugo Zonneveld afwisselend in de horeca gewerkt en de hele wereld rond gereisd. Nu vinden ze het tijd voor een eigen zaak. Die hebben ze gevonden aan het Doelenplein, in het oude pand van Beef & More. 

Lang wilden Kim en Hugo niet vertellen wat voor zaak ze zouden gaan openen, maar nu is het hoge woord er (eindelijk!) uit. “Hanno wordt een ‘groots café’ waar je de hele dag terecht kunt voor een drankje en lekker eten”, vertelt Kim. “De inrichting is geïnspireerd op de huiskamer van een ontdekkingsreiziger. Er komen allerlei spullen in te staan die we hebben meegenomen van onze reizen. Zo komt het bestek van een markt uit India. Dat meenemen was best een gedoe: het woog bij elkaar 120 kilo. Er zaten zelfs lepels in mijn handbagage, haha.”

Hier komt de naam vandaan

Maarehm, Hanno is wel een bijzondere naam voor een horecagelegenheid! Hugo legt uit waar de naam vandaan komt: “Hanno was een ontdekkingsreiziger. Hij heeft gorilla’s ontdekt en reisde de hele wereld rond. Die gorilla zie je ook terug in ons logo.” De naam heeft ook nog een diepere betekenis, vertelt Kim. “Onze vaders hadden allebei Johannes in hun paspoort staan. We vonden dit een mooie verwijzing.”

Alles eruit

Zonder Kims vader Joost waren Kim en Hugo trouwens nooit begonnen in het pand van Beef & More. “Pap zei elke keer: kom we gaan er even langs. Gewoon om te kijken. Hij zag er wel wat in”, vertelt Kim. “Langzamerhand lukte het ons ook om door de minpunten van het pand heen te kijken.” Dat was ook wel nodig. “De ramen waren afgeplakt en er waren allemaal kleine ruimtes van gemaakt. Wij hebben in de afgelopen maanden alles eruit gesloopt.”

Dit kun je er straks eten

Het is de bedoeling dat je straks een vakantiegevoel krijgt als je bij Hanno bent. Niet alleen door de inrichting, maar ook door de gerechten. “De exacte kaart hebben we natuurlijk nog niet compleet”, vertelt Hugo. “Maar de gerechten zijn geïnspireerd op eetkarretjes van de hele wereld. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook terecht voor goede koffie, leuke cocktails en meer.”

Als het goed is, opent Hanno in mei. Wil je op de hoogte blijven van de verbouwing? Volg Kim en Hugo dan op Instagram.

Lees ook:

mini me delft

Mini Me op de Hippolytusbuurt is open: zo ziet het eruit

Ouders met jonge kinderen kunnen sinds zaterdag hun hart ophalen bij een nieuwe winkel op de Hippoly...

La Place opent een restaurant in de Hoven

Goed nieuws voor wie de broodjes kruidenroomkaas, smoothies en appeltaart van La Place nog steeds mi...

Meer over Hanno ontdekken?

Hanno restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Doelenplein 7, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.