Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Delftse zusjes begonnen een droogbloemenatelier door de coronacrisis

Door Danique Beijer 20 november 2020

Ondernemen is nooit saai, zeker niet als de wereld op zijn kop staat zoals nu. Door de coronacrisis hebben veel ondernemers het superzwaar; geen werk of klanten, wel huur en veel zorgen. Maar deze vreemde tijd levert ook mooie, creatieve dingen op. Zo begonnen de zusjes Carlijn en Jessica Arts een droogbloemenwinkel.

Als je door de Nieuwstraat ben gelopen, is het je vast al opgevallen. Het voormalig kantoor van Eigen Bediening is omgetoverd tot een fleurig (droog)bloemenatelier. Carlijn, de eigenaresse van Eigen Bediening vertelt: “Eerder runde ik een horecauitzendbureau, een bedrijf waarmee ik met een team op de tofste evenementen stond. Helaas werden we door het coronavirus genoodzaakt iets anders te gaan doen. Toen ben ik met mijn zus Jessica begonnen met het verkopen van handgemaakte droogbloemenboeketten.”

Droogbloemen met sfeerDroogbloemen

Het idee om droogbloemen te gaan verkopen, is geboren in de groothandel. Carlijn legt uit: “Tijdens een bezoek aan de groothandel kwamen wij in een oase van droogbloemen terecht. Daar is ons idee ontstaan. Jessica is opgeleid als interieurstylist en wilde al langer een eigen bloemenwinkel.” Wat begon als een idee is ondertussen uitgegroeid tot een echt bedrijf. “We zijn gestart met een Instagrampagina. Daar kregen we zulke leuke reacties dat we een webshop zijn begonnen. Dat liep zo goed dat we uiteindelijk ons kantoor hebben omgebouwd tot een winkel. We zijn bijna zes dagen in de week bezig met droogbloemen. We stellen de boeketten zelf samen en doen elke week nieuwe inkopen. Hierdoor kunnen wij rekening houden met het seizoen en de nieuwste trends, zo hebben we nu bijvoorbeeld kerstballen met droogbloemen”, aldus Carlijn.

Toekomst

Hoe de zusjes de toekomst voor zich zien, vinden ze moeilijk te zeggen. “We vinden het superleuk om te doen, alleen is het misschien lastig om te combineren met ons andere bedrijf. Mochten er weer evenementen georganiseerd worden, dan willen we graag verder met Eigen Bediening. We zullen zien wat de toekomst brengt”, besluit Carlijn.


Meer over Droogbloemen met sfeer ontdekken?

Droogbloemen met sfeer

Gesloten09:30 - 16:30

Nieuwstraat 3, Delft

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.