Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat wordt borrelen: Er is een kaas- en wijnwinkel geopend in Delft

Door Ilse Zoutewelle 18 september 2019

Verlang je nog steeds terug naar die verrukkelijke kaas en goede wijn van je vakantieadres? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er is een ‘Smaakboutique’ geopend in de Choorstraat met precies díe producten.

Je vindt het piepkleine winkeltje naast kantoorboekhandel A.J. Prins. Martine is gastronoom-sommelier en is het winkeltje begonnen. “Ik ben port specialist en ben daarnaast gek op Franse kaas. Toen ik een zuivelboerderij in Frankrijk tegenkwam waar ze ontzettend lekkere rauwmelkse kazen maakten, wist ik: hier wil ik verder mee. De kazen worden op de boerderij zelf gemaakt, of ingekocht bij boerderijen die op dezelfde manier werken. De kaas krijgt lang de kans om te rijpen en is vaak op basis van biologische, rauwe melk van koeien, schapen of geiten. Daardoor wordt de smaak heel bijzonder.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Port en Portugese wijn

Naast deze kazen verkoopt Martine ook verschillende soorten port en Portugese wijn. “Dit pand is daar perfect voor, omdat het een kelder heeft. Hier kan ik alle wijnen bewaren.” De wijn en kaas die Martine verkoopt, veranderen per seizoen. “In de zomer heb je veel meer trek in een lichte wijn, terwijl een zware port heerlijk is op een koude winteravond. Daar verandert mijn assortiment in mee.”

Benieuwd naar de Smaakboutique? De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.


Meer over Smaakboutique ontdekken?

Smaakboutique speciaalzaken

Vandaag gesloten

Choorstraat 2C, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.