Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delfts Brouwhuis op de Hippolytusbuurt is open en wij keken binnen

Door Iris Olsthoorn 26 juli 2019

We moesten er even op wachten, maar sinds deze week is het dan echt zo ver: Delfts Brouwhuis is open. De superoude kelder is omgetoverd tot fijne borrel- en eetplek, de biertanks zitten vol met zelfgebrouwen bier en de keuken draait. We namen een kijkje bij de nieuwste aanwinst van Delft.

Oudste kelder van Delft

Wie het nieuws rondom Hippolytusbuurt 43 een béétje gevolgd heeft, weet natuurlijk dat de verbouwing van het pand niet zonder slag of stoot ging. Niet lang nadat eigenaren Thijs, Jon en Sander de hamer in de muur hadden gezet, ontdekten zij namelijk twee eeuwenoude kelders. Daardoor liep de verbouwing behoorlijke vertraging op en moesten de mannen hun originele ontwerp wijzigen. “Mensen vroegen tijdens de renovatie wel eens ‘waar zíjn jullie aan begonnen”, vertelt Jon. “Maar nu het af is, is echt iedereen enthousiast. Ja; het kostte extra tijd en geld, maar het leverde heel veel op.” Bovendien werden er in de kelder objecten ontdekt die het verhaal van het nieuwe brouwhuis nóg mooier maken. “Er is bijvoorbeeld een bierpul uit 1280 gevonden. Archeologen wisten ons te vertellen dat hier, op deze plek, heel vroeger bier gebrouwen werd. Hoe vet is het dat wij dan zoveel eeuwen later weer mogen doen? De cirkel is rond.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

De oude kelder is zo origineel mogelijk gelaten

20 taps

Bij Delfts Brouwhuis drink je niet zomaar ‘gewoon’ bier. Er is elke week een nieuwe tapkaart waarop 20 (!) bieren staan. “We brouwen hier ons eigen bier. Een aantal daarvan zijn toegankelijke bieren zoals weizen, blond of oerpils. Die staan vast op de kaart. Verder maken we ook bier met meer uitgesproken smaken, voor de echte biergeeks. Op ongeveer tien van de taps staan onze eigen bieren. De rest van de taps vullen we aan met bijzondere bieren van gastbrouwers, zoals bijvoorbeeld De Molen of De Natte Gijt.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Dit staat er op de menukaart

Behalve bier drinken in de bijzondere kelder of in de gezellige biertuin, kun je bij het Delfts Brouwhuis ook borrelen, lunchen en dineren. Op de menukaart staan verschillende uitgebreide borrelplanken, zoals een visplateau met onder meer makreel en mosselen (borrel), een ‘Brouwersburger’ (lunch), fish and chips (diner), roast beef van runderlende (diner). “Bij goed bier hoort goed eten en we vinden het ook leuk om dit te combineren. De gehaktballetjes bij de borrel worden bijvoorbeeld geserveerd in een saus van ons eigen blond bier en bij de kaas als dessert krijg je bij ons in plaats van port een biertje dat er goed bij smaakt.”, vertelt Jon.

Alle gerechten op de kaart komen uit de West-Europese keuken. “Naar Duits voorbeeld staan er bij ons ook net even andere frisdranken op kaart. Er zijn in Delft veel plekken waar je goede en bijzondere bieren kunt drinken. Er zijn ook veel plekken waar je heerlijk kunt eten. Maar de combinatie van (zelfgebrouwen) bier en eten, was er nog niet”, zegt Jon. Genoeg reden om er binnenkort zelf eens binnen te stappen, lijkt ons zo.

Foto ter illustratie

Meer over Delfts Brouwhuis ontdekken?

Delfts Brouwhuis brouwerijen

Hippolytusbuurt 43 , Delft

Bekijk meer:brouwerijen

Lees ook

Lekker nieuws: Luciano heeft een tweede ijssalon geopend op de Markt

Precies op tijd voor het warme weer! We hebben er een nieuw adresje bij in de binnenstad waar je een...
hanno delft

Hanno op het Doelenplein is open: zo ziet het eruit

Als je op het Doelenplein staat, valt het al op: het achterste - voorheen ietwat saaie - terras is n...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.