Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delfts Brouwhuis gaat nu écht bijna open: dit is wanneer

Door Ilse Zoutewelle 3 juni 2019

Al ruim anderhalf jaar wordt er gesloopt, getimmerd en gebouwd in het oude pand van restaurant Olympia. Maar nu is het einde van het bouwproject toch echt in zicht: begin juli gaat Delfts Brouwhuis – als het goed is – open.

Bij Delfts Brouwhuis kun je straks terecht voor twintig verschillende soorten bier uit eigen brouwerij. Daarnaast komt er op het Heilige Geestkerkhof een grote biergarten. Omdat je van bier hongerig wordt, serveert Delfts Brouwhuis stoere, robuuste gerechten uit de West-Europese keuken.

Eeuwenoude kelder gevonden

Maar voor we daarvan kunnen genieten, moeten we nog wel even geduld hebben. De bouw is niet alleen vertraagd doordat het een énorm project is. Eigenaren Jon, Thijs en Sander kwamen tijdens de sloop per toeval twee eeuwenoude kelders tegen. “In een ervan lagen resten uit de 13e eeuw, zoals bierpullen. Ook is er Delfts blauw gevonden”, vertelde Jon eerder. “Omdat we voorzichtig met de kelder moesten omgaan, liep de verbouwing enorme vertraging op. Dat was niet héél erg, want we kunnen de extra ruimte goed gebruiken.”

Er is een superoude kelder met bierpullen uit 1280 gevonden in de binnenstad

Zo gaat het eruit zien

Intussen is de ruwbouw klaar. “De stalen constructie van de brouwerij staat en je kunt aan de grove contouren zien hoe het eruit gaat zien”, vertelt Sander. “Maar er moet nog wel een hoop gebeuren, hoor. Aan de kant van de Hippolytusbuurt moet bijvoorbeeld nog een grote open keuken geplaatst worden. Dat wordt wel gaaf, want vanaf de straat kun je de koks aan het werk zien.” Binnen zie je straks grote biertanks staan en ook de oude kelders zijn nog steeds zichtbaar. Verder is er – uiteraard – een grote bar. “De uitstraling wordt binnen vrij ruw en robuust. We gaan buiten daarentegen helemaal los qua decoratie: er komt veel groen en mooie verlichting. Het wordt echt een gezellige biertuin.”

Wij kunnen niet wachten om Delfts Brouwhuis met eigen ogen te bewonderen! Hieronder krijg je alvast een indruk van hoe het eruit gaat zien:

Lees ook:

hanno delft

Hanno op het Doelenplein is open: zo ziet het eruit

Als je op het Doelenplein staat, valt het al op: het achterste - voorheen ietwat saaie - terras is n...
V&D

Hé hallo! Wanneer gebeurt er eens iets op de oude V&D locatie?

Ruim een jaar geleden is het pand van V&D in Delft tegen de vlakte gegaan. Het plan was dat er metee...

Meer over Delfts Brouwhuis ontdekken?

Delfts Brouwhuis brouwerijen

Hippolytusbuurt 43 , Delft

Bekijk meer:brouwerijen
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.