De virtual reality gamehal is geopend en wij namen een kijkje (+video!)

Door Iris Olsthoorn 19 november 2018

Delft heeft er sinds dit weekend een heel tof nieuw uitje bij: VR Arcade. In deze virtual reality gamehal kun je met je vrienden een potje schieten op zombies of aliens. Wij namen een kijkje en testten het spel voor je uit. 

Pssst.. Wij mochten een van de spellen uitproberen. Swipe naar de laatste pagina voor ons filmpje!

De nieuwe speelhal heeft twee speelvelden van 240 vierkante meter. Je speelt in een team van maximaal vijf personen en je kunt kiezen uit de spellen Zombie Apocalyse of Alien Defense. Tijdens het spelen draag je een laptop in een rugzak, waarop het spel draait. Door middel van een VR-bril (de Oculus Rift, voor de kenners) zie je het spel voor je en kan je letterlijk in de wereld van de game lopen.

Ook voor niet-gamenerds

De spellen zijn door de ontwikkelaars van VR Arcade zelf ontwikkeld. “Het leuke is dat de spellen voor iedereen toegankelijk zijn”, vertelt woordvoerder Marieke. “Of je nu een gamer bent of niet: het spel past zich per level aan naar je score. Doet je team het heel goed, dan is het volgende level extra moeilijk. Is je team iets minder goed, dan zul je het in level twee minder zwaar hebben. Het is dus ook leuk om te doen met familie of collega’s die normaal niets met gamen hebben.” 

Bijzonder

Dat VR Arcade hier is geopend, is best bijzonder. Er is pas één andere vestiging van deze gamehal, in Amsterdam. “Dit was de allereerste gamehal in Europa waar je vrij kunt rondlopen in het spel. Er zijn natuurlijk wel meer VR games, maar daar zit je meestal vast aan draden en computers”, vertelt Marieke. Het spel duurt ongeveer twintig minuten. De tijd die je moet wachten, kun je doorbrengen in het gezellig bargedeelte. Hier staan mini-spellen en een pooltafel. Of je ploft op de bank, want door de ramen zie je de spelers in de speelruimte. Op de schermen kun je meekijken ‘in’ de game en zie je precies wat de spelers door hun VR-bril zien.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zo ziet het er uit

Swipe naar rechts!

In het bargedeelte speel je minigames met VR-bril

… of een potje biljard

Op de banken kijk je naar de spelers in de zaal

Overal vind je aliens – ook op de wc

Zo ziet je uitrusting eruit

En dan nu: we testten het spel voor je uit!


Meer over VR Arcade Delft ontdekken?

VR Arcade Delft entertainment

Nu open12:00 - 22:00

Rijksstraatweg 43, Delfgauw

Bekijk meer:entertainment

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.