De Pizzabakkers op de Markt is open en zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 11 april 2019

Het oude pand van Little Italy heeft lang leeg gestaan, maar sinds 9 april kunnen we er weer een vorkje prikken. Restaurant De Pizzabakkers is geopend in Delft en wij gingen even langs. 

Als De Pizzabakkers je bekend voorkomt, kan dat kloppen. Het is een keten die ooit is begonnen in Amsterdam, maar nu in heel Nederland zit. Denk aan Utrecht, Rotterdam en Leiden. Jeroen en zijn broer leiden de zaak in Delft. Zij zijn geen onbekenden in de Delftse horeca: de twee runnen ook Café de Bonte Os. “Dat is een gezellig café, maar het leek ons ook leuk om een plek te creëren waar je als toerist of Delftenaar lekker en goed kunt eten. Daarin vonden we een match met De Pizzabakkers.”

Houtoven

De broers vonden in het pand van Little Italy een plek om hun nieuwe restaurant te openen. Ze hebben de boel aardig verbouwd, maar de indeling is min of meer hetzelfde gebleven. Als je binnenkomt, loop je tegen een bar aan met daarnaast verschillende stoelen en tafels. Als je verder loopt, staan er banken met uitzicht op de gracht. In deze ruimte staat ook een enorm grote oven . “Dit is het pareltje van de zaak”, vertelt Jeroen. “De oven is hout gestookt, waardoor de pizza’s heerlijk knapperig worden. We maken pizza zoals ze dat in Italië doen, met verse ingrediënten uit Italië en dus in een supergoede oven.”

Prosecco

Bij De Pizzabakkers kom je niet alleen voor een pizza, maar ook voor prosecco. “Deze combinatie zie je veel in Italië”, vertelt Jeroen. “We hebben naast ‘gewone’ prosecco ook cocktails met het drankje, zoals Apérol Spritz, scroppino en Hugo.”

Lunch

Je kunt ’s avonds een pizzaatje eten bij De Pizzabakkers, maar van donderdag tot en met zondag is de zaak ook open voor lunch. “Dan serveren we een wat kleinere pizza en pizzadini’s. Dat laatste is een Italiaans belegd broodje.”

Benieuwd hoe De Pizzabakkers eruit ziet? Kijk maar eens:


Meer over De Pizzabakkers Delft ontdekken?

De Pizzabakkers Delft pizzeria's

Nu gesloten16:00 - 22:00

Markt 9A, Delft

Bekijk meer:pizzeria's
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.