De nieuwe all you can eat-tapaszaak op de Markt is open en wij keken binnen

Door Iris Olsthoorn 18 mei 2018

Krijg jij ook altijd zo’n keuzestress als je een menu vol met lekkers voor je neus hebt liggen? Deze week is een nieuwe eetgelegenheid geopend aan de Markt, waarbij je vást niet tegen dat probleem aan zal lopen. Bij Leef Tapas eet je namelijk allerlei hapjes: onbeperkt tapas! We keken binnen bij de gloednieuwe zaak. 

leef tapas
De muurschildering mocht blijven.

Leef Tapas is afgelopen donderdag geopend in het oude pand van SenS, aan Markt 3. Het kan zijn dat je de zaak al kent, want de eigenaren hebben ook vestigingen in Scheveningen, Den Haag centrum en Nootdorp. De stijl van de nieuwe zaak is strak en netjes, met veel planten en een tikje beach-vibe.

Ook overdag

Wie vaak bij SenS kwam, zal vast en zeker de muurschildering nog herkennen. “Het is niet helemaal de stijl die we er in de andere zaken op na houden, maar ik vond het wel wat hebben. Daarom heb ik het niet overgeschilderd. Kan altijd nog!”, lacht eigenaar Duco. Voor hem was uitbreiding naar Delft geen moeilijke keuze: “Dit is toch een fantastische stad! Op de Markt hebben we aanloop van verschillende mensen. We gaan daarom ook ’s middags open.” Je kunt hier eten met een klein gezelschap, maar ook groepen zijn welkom. In het souterrain staan een paar lange tafels, waar je zo uitkijkt op de gracht van de Wijnhaven.

Serranoham en gamba’s

Het idee van Leef Tapas is lekker makkelijk: hier kun je voor €22,50 onbeperkt tapas eten. Op het menu staan Spaanse klassiekers als patatas bravas, tortilla en pittige punt paprikasoep. Daarnaast kun je hier ook pinchos bestellen: dit zijn kleine broodjes aan een stokje met bijvoorbeeld serranoham en truffelmayonaise of gamba’s en meloen. En zoals een goede tapasbar betaamt, serveren ze natúúrlijk ook de nodige cocktails. Klinkt als een heerlijk avondje uit, niet?

Zo ziet het eruit

'HERINNER JE GISTER, DROOM VAN MORGEN, MAAR LEEF VANDAAG!'
Beneden staan een aantal lange tafels.

Meer over Leef Tapas Delft ontdekken?

Leef Tapas Delft tapas restaurants

Gesloten12:00 - 23:00

Markt 3, Delft

Bekijk meer:tapas restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.