De Delf is open en het is nu al je nieuwe favoriete borrelplek

Door Ilse Zoutewelle 25 april 2018

Leuk! Woensdag is er een splinternieuw restaurant geopend aan de Oude Delft: De Delf. We namen natúúrlijk meteen even een kijkje, zodat jij ook vast weet wat je kunt verwachten.

Delftse advertenties van vroeger

De Delf is – zoals je al verwacht bij het lezen van de naam – écht Delfts. Dat begint al als je binnenkomt: op de vloer rond de bar liggen Delfts blauwe tegeltjes. Vervolgens zie je op de muur een kaart van Delft en helemaal achterin is de muur behangen met een oude foto van de Oude Kerk. Zélfs de toiletten hebben een Delfts tintje: op de deuren staan oude advertenties van bedrijven aan de Oude Delft.

Oude bekenden

De eigenaren van De Delf zijn trouwens oude bekenden: het wordt gerund door Roland en Ferry van het Stads-Koffyhuis. Ferry vertelde eerder aan indebuurt waarom ze De Delf openen: “Het Stads-Koffyhuis zit vaak erg vol, maar een mogelijkheid tot uitbreiden was er niet. Nu hebben we op steenworp afstand (als je hard gooit, dat wel) een tweede restaurant mét terrasboot.”

de delfDit staat er op de kaart

Bij De Delf kun je lunchen, borrelen en dineren. Op de lunchkaart zien we vooral veel broodjes van het Stads-Koffyhuis terug: denk aan het boordje flower power en Billy’s prijswinnende burger. De focus bij De Delf ligt – anders dan bij het Stads-Koffyhuis – op de borrel en het diner. “Het is een gemoedelijke plek waar je lekker een wijntje gaat drinken. Daar bestel je een borrelplank bij met bijvoorbeeld vlees, kaas of brood erop.

Lekker delen

Vervolgens kun je hier lekker blijven hangen voor het avondeten, want ook dat is in borrelstijl.” Hoe dat dan werkt? “Lekker eten is wat ons betreft samen delen, dus het eten komt op planken die je met z’n allen deelt. Je kunt hem zelf samenstellen met bijvoorbeeld kippenstoof, quiche, zalmmoot. Vervolgens vul je hem aan met zoete aardappel-, groente- of gewone friet. Krijg je daar maar keuzestress van? Dan hebben we ook een aantal planken van te voren voor je samengesteld.”

Bij De Delf kun je lekker binnen zitten óf gewoon buiten op de terrasboot. En: ze zijn open met Koningsdag, dus je weet wat je te doen staat op 27 april…

Hier en daar worden de puntjes nog op de i gezet: zo zijn de definitieve terrastafeltjes nog niet gearriveerd

De Delf restaurants en horeca

nu gesloten10:30 - 22:00

Oude Delft 113, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.