De beste ijsmaker van Zuid-Holland heeft een ijssalon geopend in Delft

Door Ilse Zoutewelle 2 april 2019

Delft is sinds vrijdag 30 maart een ijssalon rijker: IJs&Zo! Het is ook moeilijk om de zaak aan de Kruisstraat te missen, want de nieuwe roze met witte gevel lacht je al van ver tegemoet. Wij gingen even langs.

Thomas met zijn troffee

De ijssalon wordt niet gerund door de eerste de beste ijsmaker. Thomas won een paar weken geleden de prijs voor het beste ijs van Zuid-Holland en het op twee na beste ijs van Nederland. Hij heeft ook al aardig wat ervaring opgedaan: “Ik heb ook een winkel in Leidschendam, die heb ik vijf jaar geleden geopend. Ik was toen 18 en heb mezelf geleerd hoe ik ijs moet maken. Blijkbaar valt dat in de smaak!” Wat zijn geheim is? “Ik werk met verse ingrediënten. Het key west lemon pie ijs is gemaakt van echte taart en voor strawberry cheesecake ijs gebruiken we verse aardbei en boterkoek.”

32 ijssmaken

De winkel in Delft heeft eerst een enorme verbouwing ondergaan voor hij open kon. “We hebben alles gestript: van de kozijnen tot de vloer en de ramen. We wilden de ijssalon graag een fris, licht en zoet uiterlijk geven.” Dat is behoorlijk goed gelukt: de muren zijn zachtroze en er hangen imitatieijsjes aan de wand. Als je binnenkomt, loop je tegen een vitrine aan waar 32 ijssmaken naar je liggen te lonken. Aan de rechterkant van de winkel is een koffiecorner waar je een cappuccino, espresso óf frappuchilly kunt bestellen. “Dit een drankje met gecrusht ijs, koffie, siroop en slagroom. Het is ongeveer hetzelfde als een frappuccino van Starbucks, maar dan zonder toegevoegde conserveringsmiddelen.”

IJs&Zo is vanaf nu zeven dagen per week geopend vanaf 11.30 tot 21.30 uur. Bekijk hieronder meer foto’s:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶


Meer over IJs & Zo Delft ontdekken?

IJs & Zo Delft ijssalons

Kruisstraat 1, Delft

Bekijk meer:ijssalons
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.