Café de Oude Jan opent een biergarten in het pand van restaurant Olympia

Door Ilse Zoutewelle 4 januari 2018

De oplettende Delftenaar heeft het al gezien: restaurant Olympia aan de Hippolytusbuurt is gesloten. We hoeven – gelukkig – niet bang te zijn dat het leeg blijft, want Jon en Thijs van Café de Oude Jan hebben het gekocht. Ze gaan hier voor een tijdje ‘de Delftse Biertuin’ openen.

Voor een tijdje, ja. “We waren al langer geïnteresseerd in het pand van Olympia. In september wilde de eigenaar het verkopen en kwam hij naar ons toe. Vanaf toen ging het razendsnel en 1 januari kregen we de sleutel.” Het ging zó snel, dat Jon en Thijs nog niet de kans hadden om hun idee goed vorm te geven. “Daarom hebben we onszelf een jaar gegund waarin we het idee dat we hebben kunnen uitwerken. Tot die tijd openen we hier de Delftse Biertuin.”

Speciaalbier met stoer eten

Wat dat wordt? “Je kunt denken aan een biertuin zoals je ze ook in Duitsland ziet”, vertelt Thijs. “Het pand krijgt een robuuste uitstraling met lange tafels, veel groen en natuurlijk een grote bar met verschillende biertaps.” Op die taps staat voornamelijk ‘craftbeer’: ongefilterd bier dat door lokale brouwers gemaakt is. Bier maakt hongerig, dus ook aan eten is gedacht. “We weten nog niet precies wat voor gerechten. Het wordt in elk geval stoer eten, geen liflafje op een bedje.”

Er komt ook een terras

De bedoeling van Jon en Thijs is dat zakenman, toerist en gezin zich hier thuis voelt. “Dat hebben we in het klein in het café en willen we graag in het groot creëren bij de biertuin.” Verder komt er ook een terras op het Heilige Geestkerkhof, pal naast dat van de Oude Jan. “Op die manier krijgen we meer reuring op het plein.” De Delftse Biertuin opent waarschijnlijk in april. Nog even geduld, dus!

Café de Oude Jan cafés

nu open10:00 - 05:00

Heilige Geestkerkhof 4, Delft

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.