Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Freakshakes, Italiaans ijs en bubblewafels: je eet het vanaf nu bij Pavarotti Dolce

Door Ilse Zoutewelle 24 april 2019

Het regent nieuwe ijssalons in Delft! Zaterdag 20 april is Pavarotti Dolce geopend tegenover de ingang van het nieuwe station in Delft. Je kunt er terecht voor Italiaans ijs, bubblewafels, freakshakes en meer.

Pavarotti Dolce zit in de rechterhoek van het oude station. Door een trap is de ijssalon verbonden met ‘grote broer’ Pavarotti: het Italiaanse restaurant waar je voor een klein prijsje pizza, pasta, salades en broodjes kunt eten. De ijssalon heeft een eigen ingang en terras aan de kant van het nieuwe station. Voor of na een treinreis kun je dus zó binnenstappen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Italiaanse gelato

Vooral de roze muren vallen meteen op als je binnenkomt. In de vitrine staan 32 soorten ijs. Denk aan Haagse Hopjes, koffie en rood fruit. Het ijs is geen roomijs, maar Italiaanse gelato. “Dit betekent dat het ijs gemaakt wordt van room met minder vet”, vertelt ijsmaker Stefan Beerens. “Daarnaast is het luchtiger en minder koud.”

 

Beste ijs van Nederland

Maar als je hier voor het eerst een ijsje gaat eten, moet je eigenlijk de smaak ‘guilty pleasure’ uitproberen. Hiermee heeft Stefan de prijs gewonnen voor beste ijs van Nederland. Hij vertelt: “Het guilty pleasure ijs is gemaakt van witte chocolade, gezouten karamel, krokante pecannoot en sinaasappel. Vooral de toevoeging van sinaasappel maakt het tot een superlekker ijsje. De jury van de Gelato Festival Challenge vond dat zo’n goede combi, dat ik de eerste prijs kreeg. Volgend jaar doe ik daarom mee met de Europese kampioenschappen in Italië; supergaaf!” De ijssmaken bij Pavarotti Dolce wisselen trouwens regelmatig. “Met Koningsdag maak ik bijvoorbeeld oranje tompouce ijs”, vertelt Stefan.

Bubblewafels, freakshakes en meer

Naast Italiaanse gelato kun je bij Pavarotti Dolce ook freakshakes, bubblewafels en cyclonen bestellen. “De freakshakes zijn in in onze vestiging in Leidschendam heel populair. Ze worden gemaakt met milkshake, een donut en allerlei bizarre toppings”, vertelt manager Don van Pavarotti. “Nog nooit gehoord van een bubblewafel? Don legt uit wat dit is: “Het is een wafel gemaakt van poffertjesbeslag, gevuld met softijs met daar een aantal toppings op. De cycloon is een beker gevuld softijs, maar dan gemixt met fruit en toppings naar keuze.” Op dit moment kun je de freakshakes en bubbelwafels nog niet bestellen, maar vanaf het weekend (27 april) is alles beschikbaar. Langs gaan, dus!


Meer over Pavarotti Dolce ontdekken?

Pavarotti Dolce ijssalons

Geopend12:00 - 21:00

Stationsplein 14, Delft

Bekijk meer:ijssalons
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.