Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Brasserie Monastère op de Beestenmarkt is open: zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 16 juli 2019

De kringloopwinkel op de Beestenmarkt in Delft heeft plaats gemaakt voor iets nieuws. Ron en Nathalie van WijnbarRon hebben hier de Franse brasserie Monastère geopend. “Hier droomden we al jaren van.”

Geloof ons: je kent het pand op de hoek van de Beestenmarkt bijna niet meer terug. Dichtgetimmerde deuren en smoezelige ramen hebben plaatsgemaakt voor veel licht en gezellige zitjes. In de brasserie staan gezellige bistro stoelen- en tafeltjes met her en der een lekkere leunstoel. “Nathalie heeft een achtergrond als binnenhuis stylist”, vertelt Ron. “Zij heeft het ingericht. Vaak dacht ik: wat ga je nú weer doen? Ze heeft bijvoorbeeld twee kerkbanken middenin de zaak gezet. Maar uiteindelijk ziet het er allemaal prachtig uit.”

Het plan lag er allang

Ron en Nathalie hadden al langer het plan voor een brasserie. “We zeiden al jaren tegen elkaar: als we de kans krijgen om uit te breiden, openen we een eigen restaurant”, vertelt Nathalie. “Toen de Kringloopwinkel wegging, kregen we die kans. De wijnbar zat tenslotte pal naast de kringloop.”

brasserie monastere
Foto: @brasserie.monastere via Instagram

Dit kun je er bestellen

Je kunt bij Monastère typische Franse gerechten bestellen. Denk aan steak tartare, escargots, croque monsieur en een baguette ratatouille. “We maken alles zelf: van de soep tot de mayonaise”, vertelt Ron. “We vonden het belangrijk om de kaart toegankelijk te houden. Daarom kun je óók gewoon een baguette jambon (ham) en een garnalen croquette bestellen.

Make-over voor de wijnbar

Bij de gerechten heb je keuze uit vijftig verschillende wijnen. “We zijn tenslotte een wijnbar”, lacht Ron. De wijnbar is niet verdwenen: tussen de brasserie en de wijnbar is een doorgang gemaakt. Dit is het café gedeelte waar je in het weekend gewoon tot 02.00 uur wijntjes kunt drinken. De zaak heeft alleen een make-over gekregen, zodat het helemaal bij de brasserie past.

Benieuwd hoe Monastère eruit ziet? Bekijk het in de onderstaande video!


Meer over Café Brasserie Monastère ontdekken?

Café Brasserie Monastère

Vandaag gesloten

Beestenmarkt 33, Delft

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.