Binnenkort eet je Belgische wafels bij dit nieuwe zaakje op de Markt

Ten to Three Bakery is nog maar net gesloten, of er opent alweer iets nieuws. Volgende week opent ‘Wafels en Zoenen’ haar deuren in het pandje op de Markt. Vanaf dan geniet je er van Belgische wafels en chocoladezoenen.
Peter is de eigenaar van Wafels en Zoenen. Hij komt – hoe kan het ook anders – uit België. “Ik ben bijzonder gesteld op een goede Brusselse of Luikse wafel. Ik werk al jaren in de horeca en wilde graag een eigen zaak. Dit was een mooie locatie om mijn droom waar te maken.”

Zelfgebakken wafel in heel veel smaken
Bij Wafels en Zoenen krijg je niet zomaar een wafel voorgeschoteld. “Ik ga ze zelf bakken en heb heel veel soorten. Natuurlijk maak ik de klassieke met poedersuiker en kersen, maar je kunt ook kiezen voor banaan en chocolade, appel kaneel, caramel of ijs.” Je kunt zelf kiezen of je een Brusselse of Luikse wafel wilt. Ben je even vergeten wat het verschil is? Peter legt het uit: “een Luikse wafel wordt gemaakt van deeg met suikerparels. Een Brusselse wafel wordt gemaakt met beslag en is minder zoet.”
Chocoladezoenen uit België
De chocoladezoenen worden gemaakt door een patissier uit België en zijn ook te krijgen in verschillende smaken. “We hebben de klassieke smaken met wit, melk en puur. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook de smaak ‘cuberdon’. Deze zoen is gebaseerd op Gentse neuzen, dat zijn typische snoepjes met frambozensmaak en een vloeibare binnenkant. Het uitproberen waard!”
Heb je trek gekregen in een lekkere wafel of chocoladezoen? Dan moet je nog even geduld hebben. Wafels en Zoenen opent met Lichtjesavond voor het eerst.