Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rhodos: “Alsof we nooit zijn weggeweest”

Door Ilse Zoutewelle 8 oktober 2016

De oplettende voorbijganger heeft het vast al gezien: restaurant Rhodos is stilletjes open gegaan. Of nou ja, ze zijn aan het proefdraaien. “Het is zo onwerkelijk dat we terug zijn”, zegt Litsa Ntafopoulos.

Rhodos DelftHet was in 2004 dat de familie Ntafopoulos hun Griekse restaurant aan de Wijnhaven verkocht en terug naar Griekenland ging. “We hebben daar 12 jaar een melkveebedrijf gehad, we maakten Griekse yoghurt”, vertelt Demis, zoon van Litsa en chef-kok van het restaurant. “Maar na de crisis was het niet meer zoals vroeger. Dus we besloten een half jaar geleden terug te gaan naar Nederland en daar te doen waar we goed in zijn: een restaurant runnen.”

ORhodos Delftnwerkelijk

Delft was vervolgens toch weer de eerste bestemming om naar terug te gaan. “We hebben ook nog in andere steden gekeken. Maar toen we zagen dat ons eigen oude pand aan de Wijnhaven leegstond hebben we hiervoor gekozen. Het moest gewoon zo zijn”, vertelt Litsa. “En nu staan we hier, weer op ons eigen plekje. Alsof ik nooit ben weggeweest, maar tegelijkertijd heel onwerkelijk.”

Rhodos DelftKleine gerechtjes

Rhodos is vooral qua inrichting anders dan vroeger. “We wilden niet meer dat donkere, met pilaren en bloemen. Daarom hebben we een Griekse interieurarchitect gevraagd iets moderns voor ons te maken dat toch dat Griekse gevoel heeft”, zegt Demis. Ook de kaart is anders: “Mensen durven nu veel meer te eten dan 12 jaar geleden. We hebben nu meer kleine gerechtjes op de kaart staan en echte Griekse specialiteiten als gegrilde octopus en gevulde calamaris. Op deze kaart staan ook weer alle populaire gerechten van vroeger.”

Openingsfeestje

Wie wil, kan vanaf vandaag dus weer bij Rhodos komen eten. Demis: “Maar we zijn nog wel echt aan het proefdraaien, dus misschien hebben we nog niet alle gerechten binnen. Over twee, drie weken gaan we een openingsfeestje geven. Nu is het nog even uitproberen en vooral wennen dat we terug zijn.”


Meer over JackieO’ by Rhodos Delft ontdekken?

JackieO’ by Rhodos Delft griekse restaurants

Gesloten16:00 - 22:30

Wijnhaven 11, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.