Er is een taartenwinkel geopend in Delft en je eet er prachtige taarten

Door Ilse Zoutewelle 24 december 2018

Overdag werkt Delftenaar Jie Li als onderzoeker naar Human Computer Interaction in Amsterdam. Maar zodra ze thuis is, gaat haar schort aan en bakt ze de mooiste taarten voor verjaardagen, babyshowers en bruiloften. Sinds kort kan heel Delft meegenieten van haar baksels, want ze heeft een taartenwinkel geopend aan de Kruisstraat. 

Het taartenwinkeltje zit een beetje verstopt in het straatje achter de ABN Amro. Daar heeft Jie Li bewust voor gekozen: “Ik wilde graag een pandje dat wél in de binnenstad zat, maar niet middenin het centrum.” Sinds 2017 is de ruimte in handen van Jie Li en haar man en al die tijd zijn ze bezig geweest met de verbouwing. “We hebben alles eruit gehaald en opnieuw ingedeeld, tot het helemaal naar ons zin was.”

Winnaar Heel Delft Bakt

In de tussentijd werkte Jie Li fulltime als onderzoeker en dat doet ze nog steeds. “Ik ben acht jaar geleden begonnen met bakken als hobby. Steeds vaker kreeg ik de vraag van mensen of ik een taart voor hen wilde bakken. Toen ik anderhalf jaar geleden de winnaar werd van ‘Heel Delft Bakt’, dacht ik: waarom begin ik niet een bedrijf?”

Elke zaterdag open

Ze kocht het pandje aan de Kruisstraat en sinds kort is ‘Cake Researcher’ elke zaterdag open. “Doordeweeks bak ik hier ook de taarten die ik in opdracht maakt. Dat werkt toch een stuk fijner en hygiënischer dan thuis.” Waarom ze niet fulltime gaat bakken? “Ik vind het zonde om mijn carrière in de wetenschap op te geven. Daarom kies ik ervoor om het allebei te doen.”

Taarten met een Aziatisch tintje

De taarten van Jie Li zijn anders dan je gewend bent. “Ik maak veel gebruik van Aziatische ingrediënten zoals matcha en zwarte sesam. Daarnaast gebruik ik weinig suiker en boter: ik houd er niet van als taart te zoet is.”Haar taarten zien er ook nog eens prachtig uit: “Mijn cake rolls zijn heel erg populair: dat is een opgerolde cake met een vulling erin en daarop een mooie versiering. De taarten decoreer ik met bloemen. Niet gemaakt van marsepein of fondant, maar van mascarpone. Dat is veel lekkerder!” Bekijk hier zelf hoe de taarten eruit zien:

Wil je zelf een taartje proeven van Jie Li’s hand? Cake Researcher is elke zaterdag open van 11.00 tot 18.00 uur.


Meer over Cake Researcher ontdekken?

Cake Researcher koffiebars

Vandaag gesloten

Kruisstraat 75, Delft

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.