Bijzonder: Cambodjaans-Thais restaurant geopend in Delft

Tot voor kort vond je maar één Cambodjaans restaurant in Nederland, namelijk in Breda. Maar sinds deze week kunnen we ook van deze bijzondere Aziatische keuken genieten in Delft! Angkor is geopend op de Verwersdijk. We namen een kijkje en spraken met eigenaresse Maow. 

Angkor is geopend in het oude pand van visrestaurant ’t Crabbetje. “Ik was daar vaste klant en zelf al een tijdje op zoek naar een pand om mijn restaurant te beginnen”, vertelt Maow. “Dus toen ik hoorde dat de eigenaren het wilden verkopen, wist ik het meteen.” Wie vaak bij ’t Crabbetje kwam, zal niet zo veel meer van het restaurant herkennen. Het pand heeft een complete metamorfose gehad. Maow heeft er een echte Cambodjaanse jungle van gemaakt, compleet met prachtige orchideeën aan het plafond en schilderijen en beeldhouwwerken uit Cambodja. “Het grote stenen kunstwerk aan de wand is gebaseerd op het tempel van Angkor Wat. Het is speciaal voor ons gemaakt en het duurde een week om op te bouwen!”

Eten van thuis

Maow is geen vreemde in de horeca. In haar thuisland runde ze eerder haar eigen restaurant en ze werkte onder meer in Brussel en Londen in de horeca. Een aantal jaar geleden trouwde ze met een Nederlandse man. “Ik heb het hier naar mijn zin, maar ik miste het wel om op de Cambodjaanse manier te koken. In Cambodja eet je nooit één gerecht, maar bestaat een diner uit meerdere gerechtjes. En alles is vers, dus lang bewaren kan niet. Alleen voor mijn man en mijzelf koken is een beetje saai. Ik laat graag zoveel mogelijk mensen genieten van mijn eten, daarom heb ik dit restaurant geopend!”

Het koken kreeg Maow met de paplepel ingegoten. “In Cambodja moet je als vrouw goed kunnen koken. Daarom leer je als klein meisje alles van je moeder. Cambodjaans eten maken is veel werk: vlees en vis moet bijvoorbeeld wel vier tot acht uur marineren en alle sausjes en currypasta’s zijn vers gemaakt. Maar ik vind het leuk om te doen en het is het vele werk waard.”

Vakantieherinneringen en kennismaking

Maow doet het gelukkig niet alleen. Haar compagnon Pisri zorgt voor de Thaise invloeden in Angkor. “Ze heeft heel lang bij Malee (Thais restaurant op de Voldersgracht, red.) gewerkt als chef en haar eten is fantastisch. We koken allebei zoals we in ons thuisland ook zouden koken. We willen mensen die in Thailand of Cambodja zijn geweest herinneren aan het eten daar, en mensen die er nog niet zijn geweest kennis laten maken met onze keukens.”

Voor wie nog nooit van de Cambojaanse keuken heeft geproefd (niet zo heel gek, gezien er vrijwel geen restaurants van in NL zijn): het lijkt redelijk op de Thaise keuken, maar er zijn ook veel verschillen. “In Cambodja gebruiken we minder kokosmelk en kokos en het eten is vaak minder pittig dan Thais. We gebruiken meer pinda en limoengras.” Verder is het vlees net wat anders. Dat komt doordat het langer in de marinade ligt en langzamer, niet in een hete wokpan, wordt gebakken. Dat resulteert in erg mals en smaakvol vlees (jep, dat hebben we zelf mogen proeven!).

Het menu

Wanneer je bij Angkor gaat eten, zorgen de dames dat je zowel de Thaise als de Cambodjaanse keuken proeft. “We werken met menu’s van drie, vier of vijf gerechten. We zorgen altijd dat je ongeveer de helft Thaise gerechten krijgt en de helft Cambojaanse. Je kunt natuurlijk aangeven als je iets niet lekker vindt of iets niet mag eten, maar verder wordt je door ons verrast.” Een vast menu is er niet. Iedere dag zijn er ongeveer zes verschillende gerechten. “We werken met wat er die dag voor handen is en veranderen het menu iedere twee tot drie dagen.” Je kunt (nu nog vier dagen per week) bij Angkor vanaf 17.00 uur terecht en betaalt voor een diner met drie gerechten €18.50.

Angkor Delft

Verwersdijk 14, Delft

Meer informatie
 • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

Angkor Delft

Verwersdijk 14, Delft

Meer informatie

Angkor Delft

Verwersdijk 14, Delft

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Delft

Ga naar “Carolien en dochter Pascalle openen samen een bloemenzaak: ‘Naast bloemen verkopen we ook taart’”

Carolien en dochter Pascalle openen samen een bloemenzaak: ‘Naast bloemen verkopen we ook taart’

Ga naar “Nieuw! Lotte en Evelien openen hun Kunstlab aan de Nieuwe Langendijk”

Nieuw! Lotte en Evelien openen hun Kunstlab aan de Nieuwe Langendijk

Ga naar “Hotspot alert! Deze bubble tea bar is gloednieuw in Delft”

Hotspot alert! Deze bubble tea bar is gloednieuw in Delft

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Onboarding & Training Specialist”

Onboarding & Training Specialist

 • Exact
 • Fulltime
Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Urban Trail Delft”

Urban Trail Delft

 • 23 oktober 2022
Ga naar “Kerstmarkt in Delft”

Kerstmarkt in Delft

 • Van 13 dec t/m 18 dec