Bij dit nieuwe restaurant scoor je supergezonde pokébowls

Door Ilse Zoutewelle 30 oktober 2018

Liefhebbers van pokébowls, verzamelt u! Er is een een nieuw restaurant geopend in Delft waar je de superlekkere salades kunt eten. Wij keken even binnen.

Je vindt Pokay aan de Wijnhaven, tussen restaurant Rhodos en The Final Touch in. In het kleine zaakje staat een bar waar je je eigen pokebowl kun samenstellen. “We maken je pokébowl in vijf stappen”, vertelt eigenaar Tjong. “We beginnen met een basis. Je kunt kiezen uit bruine rijst, sushi rijst of sla.  Daarop komt bijvoorbeeld zalm, tonijn, krab of tofu. Vervolgens kun je kiezen uit toppings als edamameboontjes, mango, wortel en avocado. Je maakt het af met een lekkere saus en norivellen, geraspte kokos of chiazaadjes. Op die manier krijg je een maaltijd met alleen maar ingrediënten die jij lekker vindt.”

pokay
Foto: @pokay.nl

Dit kost het

Vind je al dat kiezen maar ingewikkeld? Dan kun je ook gaan voor een vooraf samengestelde maaltijd. Je betaalt in ieder geval €9,- voor een medium pokébowl, voor €11,50,- heb je een grote.

Meenemen of ter plekke op eten

Als je je pokébowl eenmaal hebt, kun je ervoor kiezen om ‘m ter plekke op te eten in de zaak. Je kunt er ook voor kiezen om je maaltijd mee te nemen naar huis, natuurlijk. Pokay is iedere dag open vanaf 12.00 uur.

Pokay Delft lunch

Nu open12:00 - 20:30

Wijnhaven 13, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.