Bij deze nieuwe slager koop je exclusief varkensvlees, worst en meer

Aangeboden door Berkshire Butcher 13 maart 2019

Kunnen we jou wakker maken voor een goed stuk vlees? Dan moet je donderdag zéker weten naar de markt, want er staat een nieuwe kraam: Berkshire Butcher. Hier koop je zelfgemaakte worst, buikspek, hamburgers en nog veel meer varkensvlees van goede kwaliteit.

Frank is de slager én marktkoopman van Berkshire Butcher. Hij ontdekte tien jaar geleden het vlees van het Duke of Berkshire varken. “Het varken was tot die tijd vooral bekend in Engeland, maar een dierenarts uit Brabant besloot het naar Nederland te halen. Het vlees van dit ras is niet te vergelijken met gangbaar of biologisch varkensvlees. De dieren krijgen een bed van stro,  lekker voer en mogen buiten lopen. Dit levert vlees op van uitzonderlijk goede kwaliteit en daar wilde ik graag mee werken.”

Haarlem, Amsterdam, Delft

Frank besloot zijn waar niet in een winkel te verkopen, maar in een marktkraam. “Dat is een laagdrempelige manier om te starten én zo ben je niet afhankelijk van een plaats.” Hij stond eerst alleen op de markt in Haarlem, maar al snel volgde Amsterdam. Sinds 7 maart kunnen we Delft aan dat rijtje toevoegen: “Ik werd gevraagd of ik ook hier wilde staan en dat leek me erg leuk!”

Van leverworst tot buikspek

Je kunt bij Berkshire Butcher terecht voor elk onderdeel van het varken. “De dieren komen als halve delen binnen, die vervolgens worden verwerkt in vers vlees (denk aan karbonades of speklappen) of producten zoals spekblokjes, leverworst en grillworst. Maar we hebben ook grotere stukken vlees als procureur en buikspek.” Vooral de worst moet je volgens Frank écht eens uitproberen. “We gebruiken alleen verse kruiden om ze klaar te maken; geen geur, kleur of smaakstoffen en zeker geen conserveringsmiddelen. We maken ze in verschillende soorten, zoals salie tijm, venkel knoflook en paddenstoel. Een aantal combinaties zijn bedacht door klanten; we staan zeker ook open voor jouw ideeën!”

Je kunt ook terecht voor advies

Als je je vlees haalt bij Berkshire Butcher, adviseert Frank je trouwens met alle liefde. “Zo zijn bepaalde worsten heel lekker in pasta. En heb je geen flauw idee hoe je pulled pork moet maken of hoe die perfecte karbonade bakt? Dan help ik je graag verder.”

Je vindt Berkshire Butcher elke donderdag op de markt. Wil je alvast meer weten? Kijk dan op de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Berkshire Butcher. Meer over Berkshire Butcher ontdekken?

Berkshire Butcher Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Bekijk meer:Permanent gesloten
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.