Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bakker Bronswijk verhuist in maart naar Hoeve Biesland

Door Ilse Zoutewelle 9 januari 2017

We kunnen straks niet alleen voor verse groenten naar Hoeve Biesland, maar ook voor vers brood, eierkoeken en krentenbollen. Bakker Bronswijk verhuist in maart naar de oude koeienstal van de biologische boerderij.

De biologische bakkerij wordt onderdeel van een ‘versmarkt’ die dan in de oude koeienstal van de boerderij opent. “Er zit al een slager in de stal, nu komt er een bakker bij en we zoeken nog naar een verzuivelaar”, vertelt Linda Duijndam. “Uiteindelijk wordt het een grote versmarkt waar je kunt zien hoe de slager het vlees klaarmaakt, de bakker het brood bakt en de kaas wordt gemaakt. Al deze producten kan je meteen kopen in de winkel.”

Zo gezond mogelijk

Je vindt Bakker Bronswijk nu nog op de Korftlaan. “Het was eigenlijk de bedoeling dat hij hier tijdelijk zou zitten” vertelt Linda. “Er waren plannen om de bakkerij te openen bij de Stadsboerderij BuytenDelft, maar dat ging niet door. Toen kwamen wij met het idee om de zaak bij ons te openen, omdat we de versmarkt wilden openen. Bakker Bronswijk past bij ons omdat hij met biologische producten werkt en alles zo gezond mogelijk maakt. Koekjes worden bijvoorbeeld gedeeltelijk gebakken met palmsuiker en palmvet. In de eerste instantie leveren wij overigens niet het graan aan de bakker, maar we willen wel een hectare graan gaan verbouwen zodat hij daar het brood van kan maken.”

hoeve biesland bakker bronswijk
Hier vind je in maart Bakker Bronswijk. Foto: Hoeve Biesland

Verbouwing

Nu wordt er nog flink verbouwd in de oude stal. “Dit wordt nog niet de definitieve plek van de bakkerij, maar op die manier kan hij al wel openen in maart. We gaan van de zomer het dak nog vernieuwen, een kantine toevoegen voor de hulpboeren en ruimte maken voor de verzuivelaar. Daarna is het echt af.”


Meer over Hoeve Biesland Delfgauw ontdekken?

Hoeve Biesland Delfgauw groenteboeren

Gesloten10:00 - 17:00

Bieslandseweg 1, Delfgauw

Bekijk meer:groenteboeren
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.