Indonesisch, mediterraans of halal: vanaf nu eet je elke avond anders (en goedkoop!) bij OPEN

Door Iris Olsthoorn 13 september 2018

We hebben een leuk – en vooral heel lekker  – nieuwtje voor je: bij OPEN aan het Vesteplein kun vanaf nu niet meer alleen terecht voor een goed boek, maar ook voor een heerlijk werelds maaltje. Sinds kort staan er passiekoks in de keuken van het gloednieuwe gebouw OPEN. Ze schotelen je iedere dag iets anders voor. En het mooiste van alles: het kost je maar €9.50. 

Nu OPEN zijn deuren geopend heeft,  is het gebouw véél langer open ’s avonds en is er meer ruimte voor leuke concepten. Zoals in het proeflokaal op de begane grond.  Tussen het studeren, boeken lezen of VAK-cursussen volgen door, kun je hier nu ook dineren. Elke werkdag tussen 17.30 en 19.30 uur staat er één gerecht op het menu, bedacht en gemaakt door een van de passiekoks.

Nu horen we je denken: wat is een passiekok? Michelle van OPEN legt het uit: “In onze keuken staat straks van maandag tot en met vrijdag iemand die (vaak) géén professioneel kok is, maar koken wel erg leuk vindt. Zo hebben we op dinsdagen een Syrische dame die normaal voor veel mensen kookt in het AZC. Er zijn ook ‘echte’ koks bij: zo is Hendri van Plan B onze maandagkok. Zijn nasi was laatst al een groot succes.”

De nasi van Hendri. Foto: DOK centrum

Elke dag een andere keuken

Omdat de passiekoks allemaal een andere achtergrond hebben, ga je véél verschillende wereldkeukens zien op het menu. “De koks zijn helemaal vrij in wat ze maken, maar we hangen wel aan iedere dag een thema. Maandag is altijd Indonesisch, dinsdag Syrisch (en halal), woensdag mediterraans, donderdag Turks (en halal) en vrijdag Carribean vega”, zegt Michelle. Binnenkort kun je op de website van OPEN bekijken welke gerecht er de aankomende dagen op het menu staat. Voor een gerecht van een passiekok betaal je €9.50, voor een kinderportie €6.50. Reserveren is niet mogelijk, het is gewoon een kwestie van aanschuiven!

Vast menu

Op dit moment is OPEN nog aan het proefdraaien, maar na de feestelijke opening op 6 oktober is er in het proeflokaal ook een vaste (lunch)menukaart. Daarop staan lichte gerechten zoals een soepje of bijvoorbeeld flammkuchen. Lust je het gerecht van de dag niet? Dan kan je gerust iets van deze kaart bestellen.


Meer over OPEN Delft ontdekken?

OPEN Delft bibliotheken

Nu open10:00 - 23:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Vesteplein 100, Delft

Bekijk meer:bibliotheken

Lees ook

Bibliotheek en heel veel meer: OPEN is open en wij namen er een kijkje

We moesten het deze zomer een paar weekjes doen zonder bibliotheek in de binnenstad, maar het wachte...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.