Appeltaart, goede koffie en flinke broodjes: Rombout op de Burgwal is open

Door Iris Olsthoorn 5 juni 2018

De oplettende Delftenaar heeft het vast al gezien: na twee jaar leegstand is er eindelijk weer leven in de brouwerij op de hoek van de Burgwal en Oude Langendijk. Sinds vorige week kan je bij Rombout terecht voor ontbijt, lunch en borrel. We namen een kijkje en spraken met eigenaar Rombout (ja, die bedrijfsnaam is dus geen toeval). 

rombout

Rombout heeft niet erg veel hoeven klussen aan het oude pand van Jekkers, vertelde hij ons eerder. De lunchroom stond al dik twee jaar leeg, maar het pand was in goede staat. “Ik heb natuurlijk wel mijn eigen stijl aangebracht”, zegt Rombout. We zien grote zwart-wit foto’s van oude sterren zoals Marlon Brando en Marilyn Monroe. Op de vloer liggen gezellig ‘Perzische’ kleedjes én er wordt oude Franse muziek gedraaid – een knus, maar modern sfeertje hangt er dus.

Op het menu

rombout
Je hebt hier ook nog eens een heerlijk uitzicht op de Nieuwe Kerk

Een bezoekje aan Rombout doe je niet voor de ingewikkelde gerechten met heel veel poespas: hier vind je bijvoorbeeld ‘gewoon’ lekkere broodjes, appeltaart, tomatensoep en pannenkoeken. “De broodjes zijn zonder E-nummers en best flink, je hoeft er dus echt geen twee of drie te bestellen!”, lacht Rombout. “Ik zorg ook dat ze goed belegd zijn. Op het broodje met zalm zit bijvoorbeeld honderd gram zalm en je betaalt er €8.50 voor. Iets verderop op de Markt ben je voor zoiets veel meer geld kwijt!” En ook leuk: bij Rombout drink je Rombout koffie. “Dat is de Belgische variant van Douwe Egberts, zeg maar.”

De snackbar

Toen Rombout de lunchroom overnam, kreeg hij daar ook de ernaast gelegen snackbar bij. “Deze hebben de vorige eigenaren tot het laatste moment open gehouden, ondanks dat ze allang op pensioenleeftijd waren. Dus er zijn best veel vaste klanten”, vertelt Rombout. “Ondertussen weet ik ook een beetje wie het zijn en wat ze willen. Geen zout of extra veel ijs in hun frisdrank, bijvoorbeeld. De buurvrouw komt vaak langs voor een satékroketje!” De lunchroom is klaar, maar binnenkort gaat Rombout het interieur van de snackbar nog wel een upgrade geven. Het assortiment van de snackbar blijft grotendeels hetzelfde, maar Rombout breidt het wel uit. “Meer vegahapjes bijvoorbeeld, ik merk dat daar behoefte aan is. En net als in de lunchroom serveer ik verschillende smoothies zonder toegevoegde suikers.”

Zo ziet de zaak eruit


Meer over Rombout Delft ontdekken?

Rombout Delft koffiebars

Nu gesloten10:00 - 17:00

Oude Langendijk 32, Delft

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.