Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 dingen waar we naar uitkijken in 2017

Door Iris Olsthoorn 1 januari 2017

De oliebollen smaakten heerlijk en de champagne is tot de laatste druppel opgedronken. We zijn weer lekker het nieuwe jaar ingerold. Wat staat ons dit jaar allemaal te wachten? In Delft hebben we deze dingen om naar uit te kijken: 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

 Sterwaardige friet

friet district
Foto: Instagram van @frietdistrict

Dat friet ook echt een luxe hapje kan zijn, gaat sterrenchef Niven Kunz ons laten zien in het nieuwe Friet District. Vanaf januari kan je aan de Voldersgracht terecht voor een sterwaardig patatje met. Maar een snelle hap scoren zal het niet worden: je kan er namelijk best uitgebreid eten en drinken.


Meer over Friet District Delft ontdekken?

Friet District Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Voldersgracht 4, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Nog meer koffie en broodjes

doppio espresso hippolytusbuurt
Het pand aan de Hippolytusbuurt.

Het is een enorm pand en het staat al tijden leeg. Maar eind februari kun je bij het hoekpand van de Hippolytusbuurt terecht voor koffie, broodjes en ijs. Er komt namelijk een filiaal van espressobar Doppio, een bakkerscafé van bakkerij van Maanen en een ijszaak.


Meer over Doppio Espresso Delft ontdekken?

Doppio Espresso Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Hippolytusbuurt 1, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Extra large boodschappen doen

albert heijn xl hoven passageTegenover de Hoven Passage wordt al een tijdje gebouwd aan een heel groot gebouw. Er komt een Albert Heijn XL, Etos en Gall & Gall in, in één grote winkelruimte. Ook komen er 156 appartementen boven gebouwd. Extra leuk: in het nieuwe concept zit ook een slager, een kaasboer en een sushibar in de supermarkt.  

Iets nieuws in het oude V&D pand

V&D Delft
Ergens in 2017 gaat dit pand waarschijnlijk tegen de vlakte

Het was een turbulent jaar voor het oude V&D pand: van leegstand, naar HEMArkt, naar nieuwe plannen om het gebouw tegen de vlakte te gooien. Het is nog steeds niet echt duidelijk wat er nou wel of niet inkomt. Wij volgen het in ieder geval op de voet.


Meer over HEMARKT Delft ontdekken?

HEMARKT Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Gasthuislaan 107, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Spektakel in het Legermuseum

villa arsenaal legermuseum
Het legermuseum is een Delftse schat, Foto wikipedia.

In het oude Legermuseum komt in maart iets supergaafs: bij Villa Arsenaal kan je de Delftse geschiedenis beleven onder het genot van hapjes bereid door Delftse chef Ed Hoogendijk. Lees hier nog even wat er allemaal gaat gebeuren. 

Slapen in het huis van Vermeer

vermeer voldersgracht
Op deze zolder kan je vanaf de zomer van 2017 slapen

Het is nu nog een beetje kaal, maar halverwege 2017 komt er aan de Voldersgracht een horeca, hotel en museum in één. Dit pand is het geboortehuis van Johannes Vermeer.  Bij het nieuwe ‘Herberg de Vliegende Vos’ kan je zien hoe hij hier als kind leefde.  In het horecagedeelte kan je bovendien heerlijk eten en drinken van de 17e eeuwse kaart.


Meer over Herberg de Vliegende Vos ontdekken?

Herberg de Vliegende Vos musea

Voldersgracht 25, Delft

Bekijk meer:musea

 Een nieuwe huiskamer op de Beestenmarkt

cafe restaurant vlaanderen moeke delft

Hoe jammer het ook is dat Vlaanderen weg gaat, we krijgen er wel iets leuks voor terug: vanaf 2 februari opent Grand Café Moeke Delft. Dit nieuwe café moet een gezellige huiskamer worden voor jong en oud. Voor wie net als wij nog een laatste keer willen lunchen bij Vlaanderen moet snel zijn: ze sluiten 9 januari hun deuren.

Het nieuwe stadskantoor

stadskantoor
Delfts Blauwe details worden vanuit het station doorgetrokken naar de publieke ruimtes

Vanaf mei kan je je nieuwe paspoort aanvragen in het gloednieuwe stadskantoor. Er wordt hard gewerkt om de publieke hal klaar te krijgen voor alle Delftenaren. Wij namen er alvast een kijkje.

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

Meer over

Nieuw in Delft

adv.