Wist je dit al? Er is een superschattig koffietentje geopend op de plek van Finnley’s

Door Ilse Zoutewelle 4 oktober 2017

Soms gaat er een nieuw zaakje open dat je in de eerste instantie helemaal niet opmerkt. Koffiezaak Tazz op de hoek van de Voldersgracht en de Oudemanhuissteeg er zo één. Eigenaren Natacha en Toon hebben dat bewust gedaan: “We zijn nu een paar maanden open, maar er staat nog geen naam op de gevel en we maken nergens reclame. We willen rustig opstarten.”

Het is voor klanten dan ook gissen hoe de zaak heet, want alleen op de menukaart staat de naam Tazz. “Dat doen we niet voor niets, want het zorgt meteen voor een praatje”, vertelt Natacha. “En dat is wat we willen: contact met onze gasten. We willen hen echt aandacht geven.”

Eigenhandig opgeknapt

Als je binnenstapt bij Tazz, herken je helemaal niets meer van het oude pubgevoel dat je bij voorganger Finnley’s kreeg. “We hebben in april de sleutel gekregen en zijn enorm lang bezig geweest met verbouwen. Alle donkere muren zijn weg en we hebben de eerste verdieping opgeknapt zodat je daar ook lekker kunt zitten. Maar nog steeds zijn we bezig: net als bij de inrichting van een huis duurt het even voordat je tevreden bent.”

Zelfgebakken brownies

Waar Natacha en Toon al wel héél tevreden over zijn, is hun koffie en thee. “We kopen de thee in bij een theesommelier die de thee zelf haalt uit China. De koffie komt bij Miss Morrisson vandaan.” Naast koffie en thee heeft Tazz ook smoothies, lunch, borrel (‘we hebben hele lekkere cava!’) en taartjes. Alles wordt zoveel mogelijk zelfgemaakt: “Ik maak bijvoorbeeld hele lekkere brownies en boterkoek”, vertelt Natascha. “Maar als het niet lukt om zelf te bakken, kopen we het in bij onder andere Rode Rozen & Taartjes.” De broodjes voor de lunch variëren, op dit moment staat er bijvoorbeeld een broodje pastrami, gerookte kip en tonijn op het menu.

Wil je met eigen ogen zien hoe het bij Tazz is? De koffiezaak is open tussen 09.00 en 18.30 uur.

Tazz Delft koffiebars

nu open09:00 - 18:30

Markt 58

Bekijk meer: koffiebars

Wil jij een indebuurt HOTSPOT Alert?

Wil jij een melding als we schrijven over toffe nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft?


Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie "Nieuw in Delft" publiceren.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie