De Pizzeria in Den Hoorn gaat donderdag open: wij keken alvast even binnen

Door Ilse Zoutewelle 2 augustus 2017

We hebben eventjes geduld moeten hebben, maar donderdagavond is het zover. Dan gaat De Pizzeria (waarom een moeilijke naam verzinnen als het makkelijk kan?) in Den Hoorn open! Wij keken alvast even binnen bij het nieuwe restaurant aan de Woudseweg.

pizzeria den hoorn

Een van de redenen dat we zo lang naar de ‘loading… pizza’ poster hebben moeten kijken, is dat eigenaren Nick, Andy en Lisa het hele restaurant zelf hebben verbouwd. “De lampen, bar, vloer… Alles hebben we zelf bedacht en gemaakt,” vertelt Nick. “Dat duurt natuurlijk altijd langer dan je verwacht, maar we zijn onwijs trots op het resultaat.”

 

De pizzaoven

Als je binnenkomt, valt je oog vrijwel meteen op de enorm grote, rode pizzaoven die in de open keuken staat. “Dit is echt het nieuwste snufje op pizzagebied”, vertelt Nick trots. “Hij was zo groot, dat hij ter plekke moest worden opgebouwd. Zelfs toen moesten we nog een stuk uit de muur slopen om de onderdelen erdoor te krijgen.”

Hulp van chef Raffaele

Voor het ontwikkelen van de perfecte pizza krijgen Nick, Andy en Lisa hulp van masterchef Raffaele Esposito. “Hij heeft ons de kneepjes van het vak geleerd en zijn recept gedeeld. Hij is nu ook een paar weken bij ons in Nederland. Hij vindt ons restaurant zó leuk dat hij in zijn vakantie hier komt om te helpen bij de opening.”

Het geheim van het deeg

Wat is er dan zo bijzonder aan de pizza van De Pizzeria? “We laten het deeg maar liefst 24 uur rusten, waardoor we maar weinig gist hoeven te gebruiken in het deeg. Hierdoor blijft het lekker luchtig. Je merkt het verschil doordat je van deze pizza niet zo snel vol zit: van veel gist zit je sneller vol.”

Bewaar ruimte voor het toetje

Op het menu staat – uiteraard – pizza: je kunt onder meer kiezen uit pizza met gorgonzola, salami en rode ui of kiezen voor een klassieker met champignon en mozzarella. Zorg trouwens dat je wel wat ruimte overhoudt voor het dessert. Op de toetjeskaart staat een dulce de leche taart van de buurvrouwen van Piece of Cake en zelfgemaakte citroentiramisu van Lisa.

Donderdag om half 5 gaat de Pizzeria officieel open. “Dan komt mijn oma een lintje doorknippen. Maar woensdagavond zijn de eerste gasten stiekem ook al welkom!”

De Pizzeria Den Hoorn italiaanse restaurants

nu gesloten16:30 - 22:00

Woudseweg 18, Den Hoorn

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.