Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nachtclub SOW voorlopig dicht na overtreden coronaregels

Door Iris Olsthoorn 24 juli 2020

Afgelopen donderdag besloot burgemeester Marja van Bijsterveldt dat Club SOW (voorheen Club Caesar) op het Vesteplein de deuren moet sluiten. Volgens Veiligheidsregio Haaglanden negeerde de club de landelijke coronaregels, ook na een officiële waarschuwing. Pas na flinke aanpassingen mag de club weer open.

Er waren geen looproutes, bezoekers hielden zich niet aan de anderhalvemeterregels en er werd dicht bij elkaar gedanst, constateerden controleurs. Vooral dat laatste is opvallend, omdat nachtclubs landelijk pas op 1 september open mogen. Hoe het kan dat Club SOW dan überhaupt open was, weet gemeentewoordvoerder Jan te vertellen: “Als horecagelegenheid mag je je bar wel open doen, ook als je een nachtclub bent.  Er mag alleen niet worden gedanst, en zeker niet dicht op elkaar. Mensen moeten aan tafels blijven zitten.”

Open na plan van aanpak

Dat gebeurde dus niet in Club SOW, en nu moet de boel voorlopig op slot. Wanneer de ondernemer een plan van aanpak heeft gemaakt en dit is goedgekeurd door de gemeente en Veiligheidsregio Haaglanden, mag de club weer open. Ook dan mag er nog niet gedanst worden, maar een drankje aan tafel is geen probleem. Via Instagram laat Club SOW weten eenrichtingsverkeer in te stellen en een aantal tafels uit de gewone indeling te schrappen.

Dit is Club SOW

Voor wie nu denkt ‘hoe zat het ook alweer met die club’, een korte recap: Club SOW begon in oktober 2015 onder de naam Club Caesar in het pand boven/naast de Pathé bioscoop op het Vesteplein. De club is de afgelopen jaren een aantal keer in het nieuws is geweest. Bijvoorbeeld toen buurtbewoners veel overlast ervoeren en vanwege een gedwongen sluiting na verschillende geweldsincidenten. In juni is de naam van de club veranderd in Club SOW. Normaal is de club op vrijdag- en zaterdagnacht open van 00.00 tot 06.00 uur.

Lees ook

Bewoners van de Reinier de Graafweg protesteerden donderdag en dit is waarom

Tientallen bewoners van de Reinier de Graafweg hebben donderdagmiddag een uur lang de nieuwe weg geb...
marja-van-bijsterveldt-radicalisering

Brief van de burgemeester aan Delftenaren: ‘Let op: virus is niet klaar met ons’

Burgemeester Marja van Bijsterveldt doet een oproep aan alle Delftenaren: "Houd je aan de regels en ...

Bekende chef Ed Hoogendijk verkoopt Boudoir Le Mariage

Ondernemer Ed Hoogendijk heeft een koper gevonden voor zijn Boudoir Le Mariage. Daarmee verdwijnt ee...

Zo gaat het grote park tegenover het station eruit zien

Bovenop de spoortunnel komt een langgerekt park: het Van Leeuwenhoekpark. Het loopt helemaal van het...

Meer over

Nieuws

adv.