Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit multifunctionele gebouw staat straks naast het oude station

Door Iris Olsthoorn 23 januari 2017

Het mag dan misschien lang duren, maar stukje bij beetje krijgt de bouwput – die we ook wel kennen als Spoorzone – meer vorm. Nu is duidelijk hoe het gebouw naast het oude stationsgebouw er uit gaat zien. Het plaatje wordt steeds completer. 

Antoni

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft nodigde vijf verschillende bouwbedrijven uit om met een plan te komen voor de locatie pal naast het oude stationsgebouw. Het gebouw moet op deze prominente plek de omgeving met elkaar verbinden. Studioninedots en Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. sleepten met hun ontwerp de bouw binnen.

Het gebouw gaat Antoni heten (natuurlijk naar onze bekende Delftenaar) en er komen expositie- en vergaderruimtes, een hotel met restaurant, werkplekken, winkels en appartementen in. De focus van de expositie- en vergaderruimtes ligt op technologie, innovatie en ondernemerschap. Het gebouw krijgt veel glazen wanden, zodat de openbare ruimtes voelen als stad-plein. En het mooiste van alles: onder dit gebouw komt een fietsenstalling voor 2400 fietsen.

Het artikel gaat verder na de afbeeldingen.

© Studioninedots
© Studioninedots
Een van de gebouwen die straks tegenover het nieuwe station staan. © Studioninedots
© Studioninedots
© Studioninedots

De Spoorzone

spoorzone impressie
Foto Facebook Spoorzone

Je ziet er momenteel nog niet zo veel van, maar de bouwtekeningen zijn er. Voor de ruimtes rondom het station liggen alle plannen nu ongeveer op tafel. We weten al dat bij (1) in bovenstaande afbeelding de Delftse Huisjes, ofwel de Porceleyne Poort, gaat komen. De huizen krijgen hier blauw-witte gevels. Bij (3) komt onder andere The Student Hotel: een Schots concept waar studenten kunnen wonen, logeren of gewoon koffie kunnen komen drinken. Er komen ongeveer 350 kamers voor studenten in en veel openbare voorzieningen. Nu is dus ook bekend wat er bij (2) gaat komen.

Nog even wachten

Het is natuurlijk leuk dat we dit allemaal alvast weten, maar we moeten nog best even wachten op het resultaat. De planning voor de Delftse Huisjes is om nog dit jaar met de bouw te beginnen, maar voor de andere twee projecten moeten we tot 2018 wachten. De verwachting is dat Antoni en The Student Hotel in 2019 klaar zijn.

adv.