Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeesters beslissen zelf over mondkapjes: dit gebeurt er in Delft

Door Iris Olsthoorn 31 juli 2020

Burgemeesters mogen zelf beslissen of zij het gebruik van mondkapjes op drukke plekken wel of niet verplicht stellen. In delen van Rotterdam en Amsterdam wordt dat gedaan. Hoe zit het met Delft? We praten je bij. 

In Rotterdam en Amsterdam moeten mensen vanaf 5 augustus in diverse winkelgebieden verplicht mondkapjes dragen. Die verplichting geldt ook op markten.

Geen mondkapjes in Delft

Burgemeester Marja van Bijsterveldt gaat voorlopig mondkapjes niet verplichten in Delft. Dat heeft zij donderdag samen met de andere burgemeesters uit regio Haaglanden besloten in een speciaal overleg. In het OV blijft het dragen van een mondkapje natuurlijk wel verplicht.

Ook extra maatregelen, zoals tijdelijke sluiting van cafés, restaurants, musea, parken of gebedshuizen zijn voorlopig nog niet aan de orde volgens de burgemeesters in de regio. “We houden de situatie natuurlijk wel nauwlettend in de gaten”, bevestigt de woordvoerder van burgemeester Marja van Bijsterveldt aan het AD. 

‘Let goed op jezelf’

Jan van Zaanen, Burgemeester van Den Haag én voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden benadrukt in een verklaring dat we vooral goed op onszelf moeten blijven letten.  “Een groot deel van de besmettingen vindt plaats in de privésfeer: feestjes, verjaardagen en andere bijeenkomsten, zoals het komende Offerfeest. We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het blijft belangrijk om te allen tijde aan de maatregelen te voldoen om een tweede golf van het coronavirus te voorkomen. Houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen, blijf bij klachten thuis en laat je testen. Is het druk, bijvoorbeeld op het strand of in een winkelstraat, kom op een later moment terug.” Ook roept hij ondernemers in de regio op om erop toe te blijven zien dat gasten en klanten zich aan de 1,5 meter kunnen houden. Met de studentenorganisaties in de regio is de komende tijd goed overleg over de start van het nieuwe studiejaar.

Corona-update: aantal besmettingen in Delft de afgelopen twee weken toegenomen

Het aantal coronabesmettingen in Delft is de afgelopen twee weken toegenomen in vergelijking met de ...
marja-van-bijsterveldt-radicalisering

Brief van de burgemeester aan Delftenaren: ‘Let op: virus is niet klaar met ons’

Burgemeester Marja van Bijsterveldt doet een oproep aan alle Delftenaren: "Houd je aan de regels en ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.