Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moet je wachten op je trein? Dan kan je nu wegdromen bij de Nuna

Door Iris Olsthoorn 13 april 2017

Onze nieuwsgierigheid is beloond: eerder vroegen we ons af wat er in die houten boxen op het station zat. Donderdagochtend werd de bekisting weggetoverd en kwamen er high-tech race-auto’s en supersnelle ligfietsen tevoorschijn. De Nuna 5, de Dut en de Velox zijn vanaf nu te bewonderen in de stationshal. 

Wethouder Ferry Förster en TU-bestuurslid Tim van de Hagen onthulden de technische hoogstandjes. De high-tech voertuigen staan op het station omdat de TU dit jaar 175 jaar bestaat. “We willen hiermee laten zien wat voor mooie dingen er gemaakt worden in Delft. Ik ben trots dat we dit moois nu met alle Delftenaren kunnen delen,” vertelt Ferry.

Van Antoni tot solarboot

De voertuigen worden over een paar maanden weer verwisseld door andere TU-toppers. Ook hangt er een uitgebreide poster in de stationshal waarop je kunt zien welke technische ontwikkelingen Delft al heeft voorgebracht, van Antoni van Leeuwenhoek tot aan de nieuwste solarboot. De volgende keer dat je trein weer eens vertraging heeft, kan je dus mooi wat bijleren over de Delftse trots. En natuurlijk wegdromen over ritje in de Nuna die je wél op tijd op je bestemming brengt.

De Dut, een racewagen
De Velox, een supersnelle ligfiets
"Delft, stad van Technologie"

adv.