Moet je zien: de Sebastiaansbrug is versierd met gave street art

Door Iris Olsthoorn 28 december 2018

Wie via het Gashouderpad onder de Sebastiaansbrug doorloopt of -fiets, heeft sinds donderdagmiddag veel om naar te kijken. Het tunneltje onder de brug is door drie Delftse graffiti-artiesten voorzien van prachtige street art. 

De sloop van de Sebastiaansbrug begint op 14 februari. Maar voor het zover is, mochten Delftse artiesten Micha de Bie, Matthijs Nieuwenhuizen en Tobias ‘Klash’ Becker Hoff hun verfkunsten erop botvieren. In één dag werd de grauwe tunnelmuur omgetoverd tot kunstwerk. De tekening bestaat uit drie delen, die natuurlijk allemaal een link met Delft hebben. Zo is Sint Sebastiaan er te bewonderen, komt Willem van Oranje erin terug en is de skyline van Delft te zien.

Open Art Gallery

Het idee komt van Open Art Gallery Delft en de gemeente. Open Art Gallery zet zich in om grauwe stukjes Delft op te fleuren met gave street art. Zo werd de onderkant van het Kruithuisviaduct al eens aangepakt en kreeg de muur bij de oude gistfabriek een mooie beschildering. Als het aan initiatiefnemer Dave Vanderheijden ligt, blijft het hier niet bij: “We zijn druk bezig om te kijken waar en hoe we Delft ook in de binnenstad kunnen voorzien van street art. De Kloksteeg zou bijvoorbeeld een mooie plek zijn.”

Anderhalve maand

We kunnen maar anderhalve maand genieten van de kunst onder de Sebastiaansbrug, maar dat is volgens wethouder Bas Vollebregt juist een goede test: “Er gaat de komende jaren nog een heleboel gebouwd en gesloopt worden in Delft. Dit project laat zien dat alleen omdat iets gesloopt wordt, het er niet verwaarloosd bij hoeft te staan.”

Lees ook

dave vanderheijden

Dave Vanderheijden: ‘Streetart kan Delft veel aantrekkelijker maken’

Als hiphop-ondernemer houdt Dave Vanderheijden zich bezig met streetart. Delft ligt volgens hem vol ...
kunstwerk Micha de Bie

Gaaf! De grauwe muur bij het Calvé terrein is nu een stúk vrolijker

Als je afgelopen dagen op de Wateringseweg hebt gereden, was het je vast al opgevallen. Op de voorhe...
street art kruithuisviaduct

Dit wil je zien: het Kruithuisviaduct van kaal naar kunst [video]

We missen de graffiti van de Irenetunnel natuurlijk nog steeds, maar gelukkig heeft kunstenaarscolle...

 

Meer over

Nieuws

adv.