Scooterbezorgers die zich misdragen mogen de binnenstad niet meer in

Door Tom Kikuchi 22 februari 2019

Maaltijdbezorgers die zich herhaaldelijk in het verkeer misdragen, mogen niet langer met hun scooters of auto’s de binnenstad in. Dat meldt het AD.

Bedrijven die vanaf nu drie keer een verkeersovertreding maken, raken hun ontheffing kwijt. Overtredingen van alle bezorgers van hetzelfde bedrijf worden bij elkaar opgeteld. Als de bezorgers van één pizzatent samen meer dan drie keer de fout in gaan, dan trekt de burgemeester de ontheffing tijdelijk in. Als de bedrijven daarna de regels blijven overtreden, dan raken ze hun ontheffing voor altijd kwijt.

Strengere aanpak

Te hard rijdende auto’s en brommers zijn al langer een probleem in de autoluwe binnenstad. De maximum snelheid in het gebied is 15 kilometer per uur. Met name bezorgers op scooters gaan vaak de fout in. Er worden vaak waarschuwingen en boeters uitgedeeld, maar daar lijken de scooterrijders zich niets van aan te trekken. Ze blijven veel overtredingen maken, zegt de woordvoerder van de burgemeester. Daarom is er nu gekozen voor een striktere aanpak.

Meer over dit onderwerp lees je bij het AD.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.