Metamorfose! Zo ziet de Reinier de Graafweg (en omgeving) er over een paar jaar uit

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2018

Door de bouw van het nieuwe ziekenhuis ziet het er op de Reinier de Graafweg al heel anders uit dan een paar jaar geleden. Maar er staat nog véél meer te gebeuren! Over een paar jaar herkennen we dit stuk van Delft niet meer terug. We zetten de veranderingen voor je op een rijtje: 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Reinier de Graafweg loopt straks over in de A4

overgaagbrug-delft-reinier-de-graafweg a4

Tussen de A4 ter hoogte van Den Hoorn en de Reinier de Graafweg wordt een nieuwe weg aangelegd. De Reinier de Graafweg wordt hiermee één van de hoofdwegen om Delft in te komen. Daarvoor moet natuurlijk wel het nodige aangepast worden aan de nu nog smalle Reinier de Graafweg. Intussen is de Overgaagbrug aan het einde van de weg al aangepakt, ligt er een splinternieuw kruispunt met stoplichten op de Rijksstraatweg en is het nieuwe stuk weg richting de A4 open. Nadat de Reinier de Graafweg vernieuwd is, kunnen we in één keer vanaf de Westlandseweg naar de A4 sjezen.

gaagbrug

De A4 wordt aangesloten op de Reinier de Graafweg: dit betekent het voor jou

Nog een paar maanden, dan is het echt zover: de A4 wordt aangesloten op de Reinier de Graafweg. De e...

De weg wordt helemaal anders ingedeeld

reinier de graafweg

De Reinier de Graafweg is nu niet geschikt voor al dat verkeer wat er straks overheen moet. Daarom wordt de weg helemaal anders ingedeeld. Het fietspad komt apart te liggen van de weg waar de auto’s rijden en er komt een aparte baan voor het openbaar vervoer. Tussen deze banen wordt een afscheiding gemaakt met bomen. Verder komt er een kruispunt met stoplichten, zodat de weg veiliger wordt. In 2019 beginnen wegwerkers met de voorbereidingen. Wil je weten hoe het er precies uit komt te zien? De gemeente maakte er een filmpje van:

reinier de graafweg

Moet je zien: zo ziet de Reinier de Graafweg er straks uit

We hebben het al eerder gezegd: de Reinier de Graafweg gaat compleet op de schop zodat we straks van...

Deze groene wijk verrijst naast het ziekenhuis

bethelpark
Foto: Borghese Real Estate

Sinds het Reinier de Graaf Gasthuis een nieuw gebouw heeft, is er veel grond vrijgekomen. Dat blijft natuurlijk niet voor eeuwig leeg: op de plek waar het B-gebouw stond, wordt een woonwijk gebouwd. Het ziekenhuis heeft de lap grond verkocht aan een projectontwikkelaar. Die gaat er halverwege 2019 een woonwijk op bouwen van ongeveer 300 huizen en appartementen. Het aanbod wordt een mix tussen sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen. Meer over ‘Bethelpark’ lees je in dit artikel:

B-gebouw reinier de graaf in puin

Deze woonwijk verrijst straks op het oude ziekenhuisterrein

Sinds het Reinier de Graaf Gasthuis een nieuw gebouw heeft, is er veel grond vrijgekomen. Dat blijft...

Er komt misschien een tram

Reinier de Graaf Gasthuis
Foto: Reinier de Graaf Gasthuis

Als het aan de nieuwe coalitie van Delft ligt, komt er een spoor van het centrum naar het Reinier de Graaf Gasthuis. Tot nu toe kan je alleen met de bus naar het ziekenhuis als je met het OV wilt. Een nieuwe trambaan is een operatie met een flink prijskaartje, dus de mogelijkheden worden eerst nog onderzocht. Als er een nieuwe tramlijn komt, is er kans dat de tram straks helemaal doorloopt naar Harnaschpolder.

Reinier de Graaf Gasthuis

Over een paar jaar kan je (als het goed is) met de tram naar het ziekenhuis

Tramlijn 19 (die over de Sebastiaansbrug) is nog niet af, of er zijn alweer plannen voor een nieuwe ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.