Met een beetje mazzel staat Molen de Roos straks in de spotlights

Door Iris Olsthoorn 12 januari 2018

Zo’n beetje heel de Spoorzone ziet er anders uit dan een paar jaar terug, maar één ding is in de drastische veranderingen altijd hetzelfde gebleven: Molen de Roos. En nu de omgeving van de molen steeds meer opknapt, vinden de vrijwilligers van de Roos dat de molen letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet mag worden.  

Als het aan hen ligt is de molen straks een baken van licht in de Spoorzone. Net als de Oude en Nieuwe Kerk moet Molen de Roos in de nacht verlicht worden, met subtiele LED-verlichting. Momenteel wordt de eeuwenoude molen alleen af en toe aan één kant met bouwlampen verlicht. Verre van ideaal dus. En zoals molenaar Jan ons laatst vertelde: “Een molen is net een vrouw, daar moet je goed voor zorgen!”

Dineren op de molen

Zo’n lichtfestijn kost natuurlijk wel wat. Daarom zijn de vrijwilligers van de molen een crowdfundactie gestart. Ze willen €20.000 euro ophalen om de verlichting te realiseren. Als donateur krijg je leuke tegenprestaties. Zo kan je een meet&greet met de molenaar krijgen of kan je romantisch dineren bovenop de molen. Ook kan je jouw tekst een avondje op de molen laten projecteren – leuk voor als je je liefje ten huwelijk wilt vragen! Inmiddels is er zo’n 65% van het geld binnen.

Hier lees je meer over de actie ‘de molen in het licht’.

Jan Spruit

Molenaar Jan is supertrots op Molen de Roos: ‘Zelfs de burgemeester wil hier na haar pensioen wel werken!’

Als echte Delftenaar ken je hem natuurlijk: Molen de Roos op de Phoenixstraat. Maar weet je ook wat ...

adv.