Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer mensen kunnen een pakket bij De Voedselbank aanvragen op deze plekken in Delft

Door Ilse Zoutewelle 5 januari 2017

De criteria voor het aanvragen van een voedselpakket bij De Voedselbank zijn per 1 januari 2017 versoepeld. En dat betekent dat ook in Delft meer mensen in aanmerking komen voor zo’n pakket. 

Wie komt wanneer in aanmerking? Alleenstaande Delftenaren die niet meer dan 200 euro per maand te besteden hebben aan ‘leefgeld’. In 2016 lag die grens op 180 euro. Ook voor andere groepen zoals 2-ouder gezinnen met twee kinderen (440 euro) en samenwonende Delftenaren (280 euro) gaat die grens omhoog.

Wat is leefgeld?

Dan nog even een toelichting over dat leefgeld. Leefgeld is het bedrag dat je overhoudt als de vaste lasten zoals huur en energiekosten zijn betaald. Doordat het maximale leefbedrag is verhoogd, kunnen meer mensen terecht bij De Voedselbank. De organisatie geeft aan dat dat komt doordat het meer voedsel ontvangt van supermarkten en andere bedrijven die voedsel overhouden.

In Delft vind je op deze plekken uitgiftepunten van De Voedselbank:

Wil je aanspraak maken op zo’n voedselpakket? Dat kan bij de uitgiftepunten in de wijken, waar je het aanmeldformulier ingevuld kunt inleveren.


Meer over Voedselbank Het Boek ontdekken?

Voedselbank Het Boek

Vandaag gesloten

Sandinoweg 151, Delft

Meer over

Nieuws

adv.