Deze McDonald’s en dit tankstation vlakbij Delft verdwijnen binnenkort

Door Iris Olsthoorn 20 december 2018

We vallen gelijk met de deur in huis: De McDonald’s en de BP aan de Wippolderlaan (N211) gaan weg. Waar moeten we nu een BigMac halen op de terugweg van het strand? De reden is de aanleg van een nieuwe wegen en kruispunten.

Er wordt al een tijd gezocht naar een oplossing voor de files op de Wippolderlaan. Twee keer per dag staat het verkeer daar vast op de route van Den Haag Zuid naar de A4 langs Delft. Afgelopen woensdag heeft Provinciale Staten de keuze voor de zogenaamde Wippoldervariant goedgekeurd. Dit plan heeft onder andere een verhoogd kruispunt bij de aansluiting van de Laan van Wateringse Veld en de aansluiting met de Veilingroute N211 krijgt een verdiepte ligging.

Geen plek meer

Na de reconstructie van de Wippolderlaan in Wateringen is er geen plek meer voor tankstation BP én de McDonald’s. Dan kun je dus niet meer langs de McDrive voor een McDonald’s menu. Of het tankstation en de fastfoodketen op een andere plek langs de weg terug komen, is nog niet bekend.

Werkzaamheden beginnen 2021

Voor het zover is, kunnen we nog een paar jaar naar lieve lust tanken en snacken. In 2021 gaan de werkzaamheden van start. Vanaf dan duurt het ongeveer vier jaar voordat alles klaar is.

Meer over verkeer in Delft

5 x zo is het om te parkeren in Delft (in gifjes)

Onmogelijke parkeerplekken, dure parkeergarages en onduidelijke borden... Je auto parkeren in onze s...

De spoorwegovergang verdwijnt en nog 3 grote veranderingen aan het spoor bij Delft

De spoortunnels en de Spoorzone mogen dan (grotendeels) klaar zijn, het klussen aan de treinbanen ro...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.