Makelaar, zuster of kok: deze tieners probeerden dinsdag hun toekomstige beroep uit

Door Ilse Zoutewelle 27 maart 2019

Werd jij dinsdag geholpen door een wel heel jong winkelmeisje bij de bakker? Of viel het je op dat er aardig wat tieners rondliepen in het Reinier de Graaf? Dat kan kloppen, want op 26 maart was het de Doe Dag van Delft On Stage. Tijdens deze dag ontdekken leerlingen van het vmbo welke beroepen er allemaal zijn. Benieuwd hoe dat eraan toeging? Wij maakten een lijstje.

Dit is Delft On Stage

Denk je nu: Delft On Stage, nooit van gehoord? Een kleine recap: Delft On Stage is een initiatief om leerlingen van het vmbo te laten zien welke beroepen er allemaal zijn. Eerst is er een ‘beroependag’ waarbij ze kennis maken met beroepsbeoefenaars en een beroep uitkiezen dat ze willen uitproberen. Daarna is er een ‘Doe Dag’ waarop ze een ochtend en middag meelopen met de beroepen die zij het leukst vinden. Je leest meer over Delft On Stage in dit artikel.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Voorlezen bij de Lange Keizer

De peuters van Kinderopvang de Lange Keizer hadden geluk: zij werden voorgelezen door de deelnemers van Delft On Stage. Tof!

In de keuken bij Hampshire Hotel – Delft Centre

Bij Hampshire Hotel – Delft Centre eten elke dag heel wat gasten. De leerlingen maakten mee hoe het is om in de keuken te staan.

Taart bakken bij Bakker Suikerbuik


De banketbakkers in spé mochten hun mooiste kunsten laten zien bij Bakker Suikerbuik en dat ziet er veelbelovend uit!

Woning bezichtigen bij Van Daal Makelaardij


Hoe is het om makelaar te zijn? De leerlingen ontdekten het dinsdag bij Van Daal Makelaardij. Ze mochten zelfs een huis bezichtigen!

Meekijken bij het Reinier de Graaf

Foto: Reinier de Graaf

Van laboratoriummedewerker tot verpleegkundige: heel veel medewerkers van het ziekenhuis vertelden dinsdag wat hun beroep inhoudt. Daarnaast mochten de vmbo’ers zelf ook aan de slag met een een renimatiepop. Te leuk!

Sporten en leren over voeding bij Koster Sportclub

Na het beroepenfeest kregen de leerlingen die langs gingen bij Koster Sportclub nog wat huiswerk mee: ze moesten een voedingsdagboek bijhouden. Dat mochten ze tijdens de Doe Dag analyseren als een echte personal trainer en natúúrlijk werd er ook nog gesport.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.