Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lootjes trekken voor installatie nieuwe burgemeester Delft

Door Jantine van den Hoven 18 augustus 2016

De openbare installatie van de nieuwe burgemeester Marja van Bijsterveldt is niet zo openbaar. Door ruimtegebrek in het historische Delftse Stadhuis kan niet iedereen die wil er bij zijn. De oplossing: een loting.

Twintig Delftenaren worden gekozen om – naast de gemeenteraad, wethouders en andere belangrijke mensen – aanwezig te zijn bij de installatie. Hoe kom je er bij? Een mailtje of kaartje sturen naar de griffie. Misschien een reepje chocola er bij doen om meer kans te maken? Stuur je naam en adres in ieder geval voor vrijdag 26 augustus 12.00 uur.

De installatie is op 2 september om 20.00 uur. Net zoals de gemeenteraadsvergaderingen, wordt ook deze bijeenkomst uitgezonden via internet. Commisaris van de Koning Jaap Smit zal de installatie doen, daarna zijn er toespraken.

Ben jij uiteindelijk één van de uitverkorenen? Wij zijn benieuwd hoe het is op deze bijzondere avond, dus laat het ons dan weten!

Ontmoet de burgemeester

Wie geen zin heeft in het formele gedoe, kan op zaterdagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur op de koffie bij de kersverse burgemeester in het Stadhuis. Om 10.45 uur geeft de burgemeester een toespraak.

Vragen voor de burgemeester

Binnenkort leren we de nieuwe burgemeester Marja van Bijsterveldt beter kennen. Welke vraag heb jij voor haar?

adv.