Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in cijfers: zoveel ziekenhuisopnames zijn er in Delft

Door Iris Olsthoorn 16 april 2020

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op deze kaart zie je hoeveel coronapatiënten er opgenomen zijn in het ziekenhuis uit Delft. De cijfers zijn actueel en komen van het RIVM.

Hoe het aantal besmettingen naar buiten wordt gebracht, is continu in ontwikkeling. Het RIVM publiceert vanaf 31-03-2020 niet alleen het aantal geregistreerde besmettingen zoals voorheenmaar het enkel het aantal ziekenhuisopnames naar woongemeente per 100.000 inwoners. Het RIVM neemt hiervoor de meldingen aan de GGD Haaglanden als basis.

Vertraging

Omdat een ziekenhuisopname soms een aantal dagen later aan de GGD gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde ziekenhuisopnames per dag betreft daarom ziekenhuisopnames die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Aantal coronapatiënten in Delft

Onderstaande kaart laat de woonplaats van de patiënten zien. Op 16 april staat de teller van het aantal opgenomen coronapatiënten uit Delft op 36. Dat zijn er 34,7 per 100.000 inwoners. Daarmee zit onze stad nog in de ‘groene’ kleur. Er zijn inmiddels 95 geregistreerde besmettingen in Delft.

Meer uit ons Delftse coronavirusdossier:

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

Meer over

Corona Nieuws

adv.