Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Linda van Artusi: ‘Het restaurant was ons kindje’

Door Ilse Zoutewelle 27 februari 2017

“Het is bizar hoeveel schade er kan ontstaan in zo’n korte tijd”, zegt Linda Dörr van restaurant Artusi. Vrijdagochtend brak er brand uit in het restaurant door kortsluiting bij de computer.

“Het is nog steeds onwerkelijk dat dit gebeurd is”, vertelt Linda. “In de afgelopen twaalf jaar hebben we zoveel tijd en energie gestoken in Artusi: het was echt ons kindje. We zijn hier heel erg verdrietig over.” Linda en haar man Marcel voelen zich wel gesteund: “We krijgen bizar veel bloemen, kaartjes en smsjes. Dat is echt bijzonder.”

Net op tijd

De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting bij de computer. “Dat is de voorlopige conclusie; de oorzaak van de brand wordt nog verder onderzocht”, vertelt Linda. “In ieder geval is iedereen ongedeerd.” Op die vrijdagochtend werd Linda rond 9 uur gebeld dat er brand was in het restaurant. “Ik ben meteen op de fiets gesprongen en naar het restaurant gegaan. Ik was gelukkig net op tijd om de deur open te doen voor de brandweer: anders was ook de voorpui nog stuk gegaan.”

Toekomst

Binnen drie kwartier hebben de brandweermannen de brand geblust, maar toch is de schade enorm. “We hebben vooral veel rookschade. Die geur gaat overal in zitten: je plafond, tegels, vloer… Hoe goed je het ook schoonmaakt: dat krijg je er niet uit.” Daarom gaan Linda en Marcel nu het pand compleet strippen. “We gaan misschien een andere draai geven aan het concept, maar dat weten we nog niet zeker. Het restaurant wordt in ieder geval weer mooi en fris. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Daar is het te vers voor.”

Voorlopig is Restaurant Artusi dus gesloten. Dat zal waarschijnlijk nog wel even zo blijven: toen er in oktober brand uitbrak bij De Bierfabriek, was het restaurant twee maanden gesloten.


Meer over Restaurant Artusi ontdekken?

Restaurant Artusi restaurants en horeca

Gesloten18:00 - 22:00

Voorstraat 20a, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.