Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lidl Griegstraat gaat tegen de vlakte, er komt een nieuwe supermarkt

Door Iris Olsthoorn 24 april 2017

Lidl-fans kunnen hun hart ophalen: de bouw van die in het centrum is van de baan, maar in Buitenhof zijn plannen voor een spliksplinternieuwe supermarkt van deze keten. Als het aan de gemeente en Lidl ligt, wordt er in oktober van dit jaar al begonnen met de nieuwbouw.

Het winkelcentrum aan de Griegstraat heeft zijn beste tijd gehad. Hangjongeren voelen zich er thuis, maar bewoners voelen zich er niet meer veilig.  De bakker, slager, kapper en drogist zijn ook al uit het pand vertrokken. Tijd voor actie, vinden de gemeente en Lidl. 

De nieuwe winkel

In de plannen die de gemeente samen met de supermarktketen opstelde gaat het hele huidige winkelcentrum in Buitenhof plat. Op die plek komt dan één moderne winkel met een oppervlakte van 1300 vierkante meter. Voor wie bang is voor extra vrachtverkeer in het Buitenhof: de supermarkt bouwt een laad- en loskuil in het pand, om de overlast te verminderen. Er worden op het terrein ook extra parkeerplekken aangelegd.

Ondertussen

De gemeente is nu bezig met de vergunningen. In oktober moet de bouw van de nieuwe super beginnen en eind 2018 is hij klaar voor gebruik. Dat betekent dat je als buurtbewoner tijdelijk moet uitwijken voor je dagelijkse boodschapjes. Je kan dan bijvoorbeeld uitwijken naar de Lidl op de Multatuliweg of naar de nieuwe Albert Heijn XL, die in augustus open gaat. 

Heel Buitenhof krijgt een opknapbeurt

De plannen voor de nieuwe Lidl zijn niet het enige wat Buitenhof een boost moet geven. Het asfaltpad naast de flats is intussen al vernieuwd. Verder wordt er op dit moment gewerkt aan twee nieuwe speelterreinen en een groene oever. Al deze plannen zijn bedoeld om Buitenhof veiliger een leefbaarder te maken. Wat er precies gaat gebeuren lees je bij het AD. 


Meer over Lidl Delft Griegstraat ontdekken?

Lidl Delft Griegstraat supermarkten

Geopend08:00 - 22:00

Mercuriusweg 16, Delft

Bekijk meer:supermarkten

adv.