Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lichtjesavond 2020: Dit gaat er gebeuren met ons favoriete winterevenement

Door Iris Olsthoorn 13 oktober 2020

Dit jaar zijn er al heel veel feestjes en evenementen afgelast vanwege het coronavirus. Ook voor de komende maanden is er al veel afgeblazen. Hoe zit het eigenlijk met hét hoogtepunt van de winter in Delft: Lichtjesavond? We hebben eindelijk het verlossende antwoord voor je: Lichtjesavond 2020 gaat door. Maar wel op een hele andere manier dan je gewend bent.

Evenementorganisator De Burgemeesters heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis ontelbaar veel verschillende plannen gemaakt voor de invulling van Lichtjesavond 2020. “Hoewel we prachtige plannen hebben bedacht voor een fysieke invulling van dit evenement, zou het gezien de huidige ontwikkelingen onverantwoordelijk zijn om grote bezoekersaantallen te ontvangen in de Delftse binnenstad,”, licht Guy Verbeek van de Burgemeesters toe. “Bij geen van de bedachte opties konden we de veiligheid van de bezoekers volledig garanderen. Daarom is in samenspraak met de betrokken partijen besloten geen fysieke activiteiten te organiseren. Omdat geen enkele Delftenaar dit festijn op de tweede dinsdag van december wil missen, hebben we een alternatief programma opgezet: een thuisprogramma en een liveuitzending.”

Lichtjes in de kerstboom gaan aan tijdens de liveshow

Het hoogtepunt van Lichtjesavond is ieder jaar het ontsteken van de duizenden lichtjes in de grote kerstboom op de Markt. De Burgemeesters hebben goed nieuws: dat gaat ook dit jaar gebeuren. Op dinsdag 8 december om 19.00 uur is er een liveuitzending met een sensationele openingsshow. Het programma bestaat – naast het ontsteken van de lichtjes – uit mooie Delftse verhalen en muziek waarmee wordt herdacht en vooruitgekeken.

“Via deze weg bereiken we niet alleen de bezoekers die normaal gesproken naar de binnenstad komen, maar ook iedereen uit de regio en ver daarbuiten,” vertelt Guy. “Ook mensen voor wie Lichtjesavond fysiek minder toegankelijk zou zijn, zoals ouderen, mensen in zieken- en verzorgingstehuizen, kunnen dit jaar meedoen. Ook hen willen we laten meegenieten van dit Delftse feest.” De openingsshow is op dinsdag 8 december te bekijken via de Facebookpagina van indebuurt Delft, de website  www.lichtjesavonddelft.nl en via TV West.

 

Feest voor thuis

Lichtjesavond is ieder jaar een smakelijk feest vanwege de lekkere glühwein, warme chocolademelk en lekkere hapjes die je op elke hoek van de straat kunt scoren. Ook daar is iets op bedacht door de Burgemeesters: De Delftse Doosch, Lichtjesavond-editie. Je kunt een Lichtjesavond Zoetwaren of BorrelDoosch vol lokale producten bestellen voor tijdens de uitzending, met daarin ook warme chocomel en een spelletje voor na de uitzending. Hoofdpartner De Laatste Eer heeft kaarsen aan de Doosch toegevoegd, die je kunt branden voor iemand aan wie jij denkt.
Wie de avond echt compleet wil maken, kan een speciale Lichtjesavond drie gangen DinerDoosch bestellen, vol met winterse producten van lokale ondernemers en producenten. De Dooschen worden worden voorafgaand aan Lichtjesavond thuisbezorgd of kunnen op maandag 7 december worden opgehaald in de feestelijke kerstdrive-thru aan de Schieweg in Delft. Bestellen kan via www.lichtjesavonddelft.nl
Ja: ook wij gaan de fysieke Lichtjesavond ontzettend missen. Maar dit lijkt ons een reuzegezellig alternatief. We houden je uiteraard op de hoogte van het programma!

Lees ook

hanging baskets

Kop op Delftenaren! 7 tips om je weer een beetje happy te voelen

Strengere coronamaatregelen, de dagen worden korter, de regenbuien nemen toe en gezellige feestjes o...

Roepen maar! De gemeente wil een permanent LHBT+ kunstwerk en jij mag het bedenken

Vandaag (11 oktober) vind je de regenboogvlaggen aan de gevels van studentenhuizen, het gemeentehuis...
chocolademelk

Hier in Delft drink je over-de-top chocolademelk

Het is koud en guur buiten, dus wij zeggen: tijd voor een flinke sloot warme chocolademelk. Het lief...

Van stoofpeerbol tot appelbeignet: we kunnen (nu al!) weer oliebollen scoren in Delft

Het mag dan pas nét herfst zijn, op de Voorstraat is het al een klein beetje oud en nieuw. De oliebo...

adv.