Lichaam van Mona Baartmans (79) misschien gevonden

Door Iris Olsthoorn 1 november 2018

De politie heeft woensdagavond een stoffelijk overschot gevonden in het plaatsje Heinenoord. Op dat moment deden zij een zoekactie naar de vermiste Mona uit Delft. Of het gevonden lichaam van de 79-jarige vrouw is, wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. 

De politie ontving een tip over deze plek en startte daarom een zoekactie op rondom het Jack Dawson Green Pad in Heinenoord. Dit plaatsje ligt niet ver van Oud-Beijerland, waar de zoon van Mona woonde. Ton L. zit al een tijdje vast omdat hij mogelijk iets met de verdwijning van Mona te maken heeft.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Verschillende zoektochten

De afgelopen tijd heeft de politie al meerdere zoektochten gedaan naar de vrouw op verschillende locaties in Delft en Oud-Beijerland. Duikers zochten in de grachten op het Oosteinde en in Oud-Beijerland werd er langs de N217 en aan de Oost-Voorstraat gezocht. Afgelopen week kreeg de zaak aandacht in het programma Opsporing Verzocht. En met resultaat: er kwamen vijftien tips binnen. Of Heinenoord één van die tips was, is niet bekend.

Mona Baartmans wordt sinds zondagmiddag 23 september rond 17.00 uur vermist. Rond dat tijdstip zou ze zijn afgezet op de hoek Oosteinde/ Broerhuisstraat in Delft. De zaak houdt veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster).

Foto: Politie Delft

 

Meer over

112 Nieuws

adv.