Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk zeg: Basisschoolkinderen uit Tanthof ontwierpen ‘social sofa’s’ om de Dashof op te fleuren

Door Iris Olsthoorn 28 oktober 2020

Sinds begin deze maand staan er bijzondere bankjes bij winkelcentrum de Dashof. De twee bankjes zijn ontworpen door kinderen van basisscholen de Waterhof en de Bonte Pael: “Zowel ondernemers als bewoners zijn blij verrast”, zegt projectleider Jori Noordhoek.

De Tanthof Ondernemersvereniging is druk bezig om de Dashof op te fleuren. Eerder dit jaar werden er al drie prachtige muurschilderingen op de muur gezet en nu zorgen ook de nieuwe bankjes voor meer kleur en gezelligheid. “De bankjes werden onthult toen het nog beter weer was”, vertelt Jori. “Volgens de eigenaresse van Florali Creations, de bloemenwinkel, zijn de bankjes meteen goed gebruikt dat weekend! Bij Jumbo Buitenhof staat een soortgelijk bankje, waar ouderen vaak even gaan zitten om te kletsen. Dat willen we met deze social sofa’s ook creeëren.”

Kletsbank en muziekbank

Op de basisscholen de Waterhof en de Bonte Pael werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de bankjes. De winnende ontwerpen zijn vervolgens zo goed mogelijk in het groot nagemaakt. “Er werd op school zelfs een les aan geweid. De kinderen van de Bonte Pael bedachten toen dat het een ‘kletsbank’ moest worden. Daarom staat er ‘hallo’ op in verschillende talen en ‘Even kletsen?'”, zegt Jori. De kinderen van de Waterhof bedachten de muziekbank om het winkelcentrum op te fleuren. De muziekbank blijft in de Dashof, de kletsbank verhuist in de toekomst waarschijnlijk naar de Bikolaan, waar ook een klein winkelcentrum zit.

Foto: Tanthof Ondernemersvereniging
Foto: Tanthof Ondernemersvereniging

Meer over

Nieuws

adv.