Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! We krijgen dit voorjaar 2 (!) tulpenvelden in Delft

Door Iris Olsthoorn 2 december 2019

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij denken nog steeds met een glimlach terug aan het zonnebloemveld en de tulpenvelden bij het station. Inmiddels wordt er druk gebouwd op die plek, dus is er voor bloembollen geen plek meer. Maar er is goed nieuws! We krijgen komend voorjaar tóch weer tulpen in Delft. En niet op één, maar twee plekken. 

De afgelopen twee jaar konden we genieten van een zonnebloemenveld en twee keer van een veld gevuld met tulpen bij het station. Inmiddels wordt er op die plek nu druk gebouwd aan ‘Huis van Delft’. Daarom ging organisatie DelftBloeit opzoek naar een andere stek. Die hebben ze gelukkig gevonden: twee velden in Voorhof zijn vanaf april gevuld met tulpen.

Op deze plekken komen de tulpen

Naast de Aldi supermarkt, tussen de Papsouwselaan, Industriestraat en Nijverheidsstraat ligt een stuk grond leeg. Dit is een onderdeel van Nieuw Delft, waar over een tijdje (deels) huizen worden gebouwd. Tot die tijd is het een prima veld voor wat vrolijke bloemen.

Op de hoek van de Voorhofdreef en de Martinus Nijhofflaan komt ook een tulpenveld. Dit stuk naast de Albert Heijn XL ligt al tijden leeg en het is voorlopig ook niet duidelijk wat er precies komt. Behalve dan een veld met prachtige tulpen, dus!

Onder de grasmat

In totaal gaat het om 150.000 tulpenbollen die vorige week gepland zijn. Een deel werd in de grond gestopt door scholieren uit Delft. Een ander deel is met een machine gedaan, omdat er op een groot deel van het tulpenveld-to-be een grasmat ligt. De machine heeft de grasmat een stukje opgetild en de bollen eronder gestopt. Er zijn veertien verschillende soorten tulpenbollen gebruikt, dus het wordt een vrolijk en divers gezicht dit voorjaar. Naar verwachting komen de tulpen in april op.

Een kleine terugblik voor de voorpret:

9 x prachtige foto’s van het tulpenveld in de Spoorzone

De braakliggende grond bij het station is opgevuld met een prachtig tulpenveld. Binnenkort is er een...

Lees ook

Simon plantte 20.000 zonnebloemen bij het station: ‘Als ik iets zie dat mooier kan, ga ik ervoor’

Als je het station van Delft uitloopt, zie je allemaal prachtige zonnebloemen. Een paar maanden teru...

Meer over

Nieuws

adv.