Let op: politie doet extra alcoholcontroles in Delft

Door Iris Olsthoorn 21 december 2018

Goed, rijden onder invloed is natuurlijk altijd een no-go. Maar deze kerstborrel kan je beter écht nee zeggen, als je collega dat tweede wijntje in je hand drukt. De politie voert de komende weken extra alcoholcontroles uit. 

De politie gaat de komende periode ‘dynamische controles’ uitvoeren. “Gewoon een dienstauto met twee agenten erin die peilen waar er feestjes zijn en zo nodig automobilisten aan de kant zetten om te controleren op alcohol- en drugsgebruik”, vertelt politiewoordvoerder Hilda Vijverberg aan AD Delft.

Fuiken

Je kunt de komende tijd ook wat fuiken tegenkomen in en rondom Delft. Maar hoeveel en waar, dat gaat de politie natuurlijk niet verklappen. “De aantallen daarvan willen we voor ons houden”, stelt Vijverberg. “We geloven in een combinatie van dynamische controles en statische controles (een fuik), omdat de statische controles vaak snel bekend zijn bij iedereen. Mensen appen het rond als we ergens staan.”

Kortom: dat glaasje kun je bij je kerstborrel of -diner maar beter écht achterwege laten. Je bent met een glaasje teveel niet alleen een gevaar op de weg, het kan je ook een flinke boete opleveren. De hoeveelheid alcohol die je in je bloed hebt en je leeftijd bepalen hoe hoog de boete of straf wordt.

Al flink wat mensen op de bon dit jaar

Onder invloed rijden gebeurt niet alleen in de kerstperiode. In Delft zijn er in de eerste elf maanden van 2018 al 184 mensen op de bon geslingerd. Dat is meer dan vorig jaar, toen waren het er 162. Foei, mensen!

Meer over

112 Nieuws

adv.